Annonce
forside

Få et økonomitjek: Hos ni ud af ti er der penge at hente

Søren Skjøth rådgiver ægteparret Karsten og Birthe Nielsen fra Ringe. Parret har bedt om et økonomitjek, fordi de gerne vil finde ud af, om de skal sælge deres parcelhus og flytte i en lejebolig. Foto: Michael Bager

Søren Skjøth, økonomisk rådgiver hos det uafhængige rådgivningsfirma F10, tilbyder i samarbejde med Fyens Stiftstidende et gratis tjek af økonomien.

Birthe og Karsten Nielsen har boet i parcelhuset i Ringe i tyve år, men er i tvivl om, om de kan - eller bør - blive boende. Birthe er førtidspensionist og har været det i mange år, mens Karsten gik på efterløn ved årsskiftet, og det har haft økonomiske konsekvenser for det øknomiske råderum. Foto: Michael Bager

Nogle er 30 år og på nippet til at købe det første hus, andre har ramt 50 og er ved at fare vild i pensionsjunglen, mens endnu andre er fyldt 60 og leder efter luft i budgettet.

Søren Skjøth, uafhængig økonomisk rådgiver i F10 Finans, sidder hver dag over for mennesker, som af den ene eller anden grund har brug for at få et godt råd og nye øjne på økonomien. Og der er stort set altid noget at komme efter, lyder det fra Skjøth.

- I ni ud af ti tilfælde finder vi noget, der kan gøres anderledes. Nogle gange er det voldsomt meget med stor betydning, andre gange mindre, men der er stort set altid noget, der kan eller bør justeres eller ændres, siger rådgiveren.

Annonce

Søren Skjøth

Søren Skjøth, 49 år, bor og arbejder i Odense.

Partner og rådgiver i F10, landsdækkende uafhængigt rådgivningsfirma

Uddannet bankmand, startede i Amtssparekassen, siden Fioniabank.

Har været boligrådgiver, erhvervsrådgiver, investeringsrådgiver og market-maker.

Blev selvstændig i 2007, partner i F10 i 2010.

Sig nu ja til den samtale

Et af de emner, der fylder mest, er pension. De færreste synes, det er særligt ophidsende at beskæftige sig med, og netop derfor sidder de over for Søren Skjøth for at få hjælp til og overblik over, hvordan seniorbudgettet kommer til at se ud.

- Når man er midt i 50'erne, begynder man for alvor at tænke på, at det godt kan være, man kun skal arbejde otte-ti år endnu. Og hvor mange penge er der nu til pensionen - det er der mange, der har mistet overblikket over, fordi de har tænkt, at kommer tid, kommer råd. Det er menneskets natur at tænke sådan, siger Søren Skjøth.

Han råder alle til at tage pension alvorligt i god tid - dvs. mange år før de grå hår og pensionen melder sig. Er man fyldt 40, skal man være godt i gang med opsparingen, er man fyldt 50, skal man have en solid fod på tingene, og er man fyldt 60, kan det være svært at nå at rette noget op, hvis der er brug for det.

- Når man skifter job, følger der typisk en samtale med en pensionsrådgiver med, og det tilbud bør man tage imod. Selv om man er 35 år, og der er 30-35 år, til man skal pensioneres, så er den halve time godt givet ud. Det er torskedumt at sige nej, og det værste, der kan ske, er jo, at du bliver bekræftet i, at det, du i forvejen gør, er det rigtige. Minimum hvert femte år bør man have et møde med sin pensionsrådgiver. For du kan også have brug for at ændre din risikoprofil - eller det kan være, du har glemt at ændre den begunstigede på dine dækninger, så det er ekskonen, der får det hele, hvis man stiller træskoene, siger Skjøth, der understreger, at det er vigtigt at kigge på alle sine værdier.

- I min verden består pension af friværdi, frie midler, og hvad der står på diverse pensionsopsparinger.

Sådan får du et økonomitjek

Hvis du synes, økonomien fortjener et tjek, har du chancen for at få det gratis.

Det er rådgiver Søren Skjøth, F10, der står gennemgangen af økonomien og rådgivningen.

Hør mere om tilbuddet på Det Fynske Folkemøde på Fyens Stiftstidende på lørdag kl. 10-14.

Mød op på kampagnekontoret for Det gode liv - det ligger på 2. sal i mediehuset på Banegårdspladsen, Odense.

Eller mail til journalist Charlotte Pedersen på chap@jfmedier.dk.

Haven eller jorden rundt

Søren Skjøth begiver sig ikke ud i at rådgive generelt om, hvad man bør have af opsparing til sin pension. Det afhænger af levefod og ønsker.

- Der er par, der har 10-12.000 kroner til rådighed om måneden og har det fint med det, der er også par, der har 20-25.000 kroner til rådighed om måneden og har svært ved at få dem til at slå til.

- Det er også meget forskelligt, hvad folk har af ambitioner - nogle vil bare hjem og gå og hygge sig i haven, andre har ikke været ude at rejse, så de skal jorden rundt tre gange. Det er meget forskelligt, men det generelle billede for dem, der går på pension i øjeblikket, er, at de har en god og fornuftig økonomi - i hvert fald dem, der er boligejere. Mange af dem har relativ lille gæld i deres ejendom og har mange penge på bogen, lyder det fra rådgiveren.

Et af de par, der har fået et økonomitjek af Søren Skjøth i forbindelse med Fyens Stiftstidendes kampagne Det gode liv, er ægteparret Birthe og Karsten Nielsen fra Ringe.

Birthe Nielsen er førtidspensionist og har været det i mange år, mens Karsten Nielsen gik på efterløn ved årsskiftet. Det har sat parrets økonomi under pres, og nu spekulerer og regner de på, om de skal sælge parcelhuset og finde en lejebolig, eller om de kan blive boende i huset, som de købte for tyve år siden.

Søren Skjøth har gennemgået parrets økonomi og pensionsopsparinger og giver sit bud på, hvordan fremtiden og budgettet kan se ud.

Læs reportagen om økonomitjekket på Fyens.dk de førstkommende uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Borgmester efter DF'ers kritik af omstridt chef: - Overvej dit ansvar som arbejdsgiver

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];