Annonce
Odense

Få driftschefens gode råd: Sådan får du vandet væk fra vejbanen

Selvom vandmænderne var store i weekenden, var det begrænset med vandskader i Odense. Foto: Kim Haugaard
Weekendens store regnskyl gav oversvømmede gader, men selvom det så voldsomt ud, og kloakker flere steder ikke kunne følge med, var Odense skånet for det værste. Driftschef i Odense Vandcenter har dog et godt råd til borgere.
Annonce

Adskillige timers kraftig regn gav søndag aften problemer flere steder i Region Syddanmark. Men selv om dybe vandpytter og søer på vejbanen fik Odense til at fremstå noget udfordret, var byen i det store hele skånet for de massive oversvømmelser, som både Nordfyn og Trekantsområdet stadig døjer med.

Det fortæller driftschef i Odense Vandcenter Syd, Andreas Basset:

- Systemet har kørt på højtryk hele weekenden, men det er heldigvis kun få steder, hvor vi har haft udfordringer. Der har været nogle enkelte pumpestationer, der har haft svært ved at følge med i Agedrup-Bullerup-området, og derfor har vi oplevet nogle stykker, der har ringet til vores vagt, fordi de har haft svært ved at slippe af med vandet. Men vi bokser ikke med det i Odense på samme måde, som man gør på Nordfyn ved kystkloakken.

Annonce

Sådan får du vandet væk

Men flere steder er efterårets løvfald med til at skabe udfordringer:

- Det, som er tilbagevendende, og som man hører flere steder i landet, er, at vejristene typisk bliver oversvømmet, fordi der ligger et lag af grene og blade ovenpå dem. Så kommer der en oversvømmelse på vejen, fordi vandet ikke har mulighed for at løbe ned i risten, siger Andreas Basset, der kommer med et godt råd til borgerne:

- Opfordringen er egentlig til alle, der ser sådan noget, at gå ud med en skovl eller en kost og få blade og grene børstet væk. Bare brug gummistøvler, for der går ikke ret langt tid, før vandet er nede i systemet, siger Andreas Basset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce