Annonce
Assens

Få det fulde overblik: Sådan er status på lægehusene

Mia Skytte og Erland Christoffersen er læger i Rådshuslægerne Hårby. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Annonce

Tommerup Lægehus har to færre læger end hidtil, fordi to læger har sagt op. Fyens Stiftstidende har derfor ringet til de praktiserende læger i Assens Kommune for at lave en status over, hvordan det ser ud med antallet af læger i hele kommune. Vi har spurgt dem, hvor mange faste læger, de har tilknyttet, om de har åbent for tilgang af nye patienter og, om hvorvidt de mangler læger.

1. Glamsbjerglægerne

Her har man seks faste læger tilknyttet. Lægehuset har åbent for tilgang af nye patienter og mangler på nuværende tidspunkt ikke flere læger.

2. Haarby Lægerne

Her er der tre faste læger tilknyttet. Derudover er der ansat en vikar, som kommer én dag om ugen. Lægehuset har åbent for tilgang af nye patienter, og man er på stående fod ikke på udkig efter nye læger. Dog nærmer en af husets læger sig pensionsalderen.

3. Lægehuset, Skelvænget i Assens

Her er der tre hele ydernumre og et såkaldt deleydernummer. Det betyder, at lægehuset har fire faste læger tilknyttet plus en vikar. Lægehuset på Skelvænget har i skrivende stund åbent for tilgang af nye patienter, men er omkring 100 patienter fra at lukke for tilgangen. Lægehuset oplyser desuden, at man er på udkig efter flere læger.

4. Vissenbjerg Lægehus

I lægehuset er der fem faste læger, og man har åbent for tilgang af nye patienter. En af de fem faste læger er dog pensionsmoden, og lægehuset er derfor på jagt efter en ny læge.

5. Rådhuslægerne-Hårby

Klinikkenhar to faste læger samt en læge fra Ebberup, som har faste arbejdsdage i lægehuset. Derudover er der tilknyttet en fast vikar. Rådhuslægerne har åbent for tilgang af nye patienter og mangler ikke læger.

6. Tommerup Lægehus

Der er i skrivende stund kun to faste læger, idet to af lægehusets læger er stoppet inden for de seneste måneder. Derfor har lægehuset lukket for tilgang af nye patienter, mens man er på udkig efter en ny kollega. Lægehuset har halveret antallet af lægekonsultationstider og reduceret i antallet af "tid samme dag"-tiderne.

7. Aaruplægerne

Klinikkenhar to faste læger, åbent for tilgang af nye patienter og er på stående fod ikke på udkig efter nye læger.

8. Læge Tine Dreijer, Assens

Tine Dreijer er eneste læge på Skovvej i Assens. Praksis har haft lukket for tilgang af nye patienter de seneste fire-fem år, og på nuværende tidspunkt arbejder praktiserende læge Tine Dreijer på halv tid grundet en faldulykke på en ferie i Østrig. Der er i skrivende stund ikke sat en dato på, hvornår hun vender tilbage fuld tid.

Langt størstedelen af de ovennævnte lægehuse har i perioder tilknyttet såkaldte uddannelseslæger, som er læger, der stadig er under uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce