Annonce
Nordfyn

Få dage før vaccination: Tre borgere og fem ansatte smittet på plejecenter

Smittespredningen på Vesterbo Plejecenter i Søndersø er sandsynligvis sket tæt på årsskiftet, ganske kort tid før at personale og beboere blev vaccineret. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Der er med øjeblikkelig virkning indført besøgsforbud på Vesterbo Plejecenter i Søndersø.
Annonce

Søndersø: Den nordfynske Vesterbo Plejecenter i udkanten af Søndersø er ramt af i alt otte udbrud af corona.

Tre af centrets beboere er blevet smittet, og det samme er fem af de ansatte. Det oplyser Nordfyns Kommune.

Den 2. januar blev både beboere og medarbejdere ellers vaccineret mod covid-19. Antagelsen er, at smitten er sket tæt på nytår og altså før, at vaccinen har nået at kunne virke. Som konsekvens af smitteudbruddet er der straks indført besøgsforbud på plejecenteret.

Annonce

Fortrøstningsfulde

Mogens Bak Hansen, direktør for Social og Arbejdsmarked i Nordfyns Kommune, ærgrer sig:


Med de tiltag, vi har sat i værk, er vi dog fortrøstningsfulde i forhold til at få udbruddet stoppet. Der er i weekenden arbejdet med at orientere de pårørende om situationen

Mogens Bak Hansen, direktør for Social og Arbejdsmarked i Nordfyns Kommune


- Vi har ellers haft en lang periode, hvor det ellers er lykkedes os at holde smitten ude af vores plejecentre. Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne om håndteringen af siuationen. Med de tiltag, vi har sat i værk, er vi dog fortrøstningsfulde i forhold til at få udbruddet stoppet. Der er i weekenden arbejdet med at orientere de pårørende om situationen, siger han.

Mindre stigning i smittetal

Mandagens status fra Statens Serum Insitut viste, at Nordfyns Kommune igen oplever en stigning i antal smittede.

Aktuelt er der konstateret 39 smittede de seneste syv dage. Hvilket giver et incidenstal på 131,7 (Antal smittede per 100.000 indbyggere).

Søndag var tallene 34 smittede og et incidenstal på 114,8.

Krisestaben i Nordfyns Kommune samarbejder med Styrelsen for Patientsikkerhed om at opspore smitte og håndtere smitteudbruddet. Herfra er vurderingen, at der er er styr på smittesporingen, og at det snart er definitivt slut med smittede på de nordfynske plejecentre.

Annonce

Snarlig virkning

Alle de beboere og personale, der har sagt ja til at blive vaccineret - og det har langt de fleste - vil snart være på så godt som sikker grund. Vurderingen er, at man er 80 procent dækket mod at blive smittet 10-12 dage efter det første stik, og 95 procent dækket, når det andet stik også virker.

- Overordnet set er vi meget optimistiske omkring vores plejecentre. Det er kun et spørgsmål om ganske kort tid, før vaccinen begynder at virke. Det er i den her uge, at virkningen gerne skal sætte ind efter det første stik, konstaterer Mogens Bak Hansen.

Mandag var status, at ingen af de otte smittede er blevet alvorligt syge, de fleste er indtil videre sluppet med ingen eller milde symptomer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce