Annoncørbetalt indhold

Få bedre nattesøvn med en kapok madras

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Sig velkommen til kapok

Selvom de færreste måske har hørt om dette vidundermateriale, er der et væld af fordele ved at blive bekendt med kapok og produkter som for eksempel en kapok madras. Kapok kommer fra kapoktræet, der vokser vildt i tropiske regnskove verden over. Træet blomstrer sjældent, men når det gør, springer flere tusind frøkapsler frem på det store træ. Inden i disse kapsler findes de luftige kapokfibre, der består af hele 80% luft. Dette gør fibrene perfekte til fyld i blandt andet dyner og puder, da de fylder godt samtidig med, at de er luftige og lette. De større fibre bliver dog brugt i kapok madrasser, der langsomt er ved at vinde danskernes hjerter. Herunder kan du læse mere om kapoks fantastiske egenskaber, og hvorfor din næste madras burde være en kapok madras.

Annonce


Kapok er helt naturlig

Kapok vokser vildt i store regnskove rundt omkring i tropiske lande, og der er derfor sjældent brug for at plante store plantager som med for eksempel bomuld. Kapoktræet har ikke brug for kunstvanding, da det sagtens kan klare sig med det vand, der er adgang til i regnskoven, og der er heller ikke brug for at anvende pesticider eller gødning. Dette betyder også, at hvis du vælger en kapok madras, får du også en 100% økologisk madras.


Fibrene fra kapoktræet har en naturlig kerne af luft, hvilket gør dem lette og isolerende, hvilket også gør dem naturligt temperaturregulerende. Fibrene kræver derfor meget lidt bearbejdning, og så snart de er ude af frøkapslen, bliver de for det meste kun sorteret i større og mindre fibre, hvorefter de er klar til brug. De større og grovere fibre går til madrasser, hvorimod de mindre, lidt finere fibre går til dyner og puder, der gerne skal være lidt lettere og nemmere at flytte rundt på.


En kapok madras er allergivenlig

Hvis du lider af for eksempel husstøvmideallergi, vil en kapok madras være et oplagt valg. Husstøvmider kan nemlig ikke overleve i kapokfibrene, da de naturligt indeholder voks, lignin og bitterstof, hvilket gør dem vandafvisende. Disse stoffer gør også, at kapok er ekstremt resistent over for skimmel og pesticider, og du kan derfor være sikker på en dejlig nattesøvn uden bekymringer.


Denne vandafvisende egenskab sørger også for, at du bliver holdt tør og varm om natten. De fugttransporterende kapokfibre vil sørge for at lede fugt væk fra din krop, så du kan føle dig tør natten lang. Sved ophober sig heller ikke i fibrene, og en kapok madras kan derfor holde i rigtig mange år, før den skal skiftes ud, i modsætning til en konventionel madras. Endnu en fordel ved en kapok madras er også, at de ofte er meget lettere end andre madrasser, og med en kapok rullemadras kan du med lethed selv installere den i dit soveværelse.


Hvis du vil forbedre din nattesøvn endnu mere, kan du også undersøge muligheden for at købe en kapok dyne eller hovedpude, der vil give dig alle de samme fordele som en kapok madras. Du kan finde et stort udvalg af forskellige dyner og puder hos GreenTown, din grønne markedsplads.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.