Annonce
Erhverv

Få adgang til millioninvestorer: Søger seks fynske firmaer

Tendo-stifter Sofie Woge på scenen til Investor Summit for nogle år siden. I år er Tendo med igen, når Investor Summit rykker til München i Tyskland i december. Arkivfoto: Invest In Odense.
Nu går jagten ind på de lokale fynske robot og automationsvirksomheder, som skal med, når Investor Summit flytter til Europas største robotmesse i München om fire måneder.

Corona har både udskudt årets udgave af Investor Summit i Odense og den største europæiske robot- og automationsmesse Automatica i den sydtyske by München.

Ingen af delene er dog aflyst, og nu får seks lokale fynske virksomheder med behov for kapital og ambitiøse vækstmål mulighed for at møde op mod 100 store internationale investorer, når Investor Summit rykker til München i december.

- Vi går i gang nu med at finde dem, vi skal have med til München, så vi opfordrer alle, der kunne være interesserede, til at melde sig til på Invest In Odenses hjemmeside, siger Johnny Killerup.

Annonce

Han har 25 år erfaring med at koble investorer med de rigtige startup- og firmacases i både England, USA og Benelux-landene. I dag er han igen bosat i Odense, hvor han driver firmaet Converzion sammen med den fynske investor Torben Frigaard Rasmussen.

Michael Hansen, forrest med ryggen til, under Investor Summit i 2018. Han er manden bag Investor Summit i Odense, som har fem år på bagen og nu rykker til den største robotmesse i Europa Automatica i München. I dag arbejder Michael Hansen som direktør for de danske business angels i Danban. Arkivfoto: Michael Bager

Killerup skal de næste seks til 10 måneder arbejde som ekstern konsulent for kommunen og bistå holdet bag det fynske investortræf Investor Summit, som blev lanceret for efterhånden fem år siden af Michael Hansen hos Invest In Odense.

- Michael er i dag ansat (som direktør, red.) i Danban hos de danske businessangels, som vi har et virkelig godt samarbejde med. De er fantastiske for mange startups og firmaer, som har brug for investorer og kapital lokalt, men ved at rykke til München kan vi række ud til flere større internationale investorer, som ellers er svære at trække til Odense, siger Johnny Killerup.

Skal lære at pitche

De seks firmaer skal sammen med fire europæiske deltagere i Robot Union - et acceleratorprogram under EU's Horizon 2020-program - pitche på scenen i konferencecentret i den sydtyske by.

Investor Summit

Odense har lagt rammer om et træf mellem kapitalsøgende startups og virksomheder og pengestærke investorer og fonde siden 2016.

Investortræffet, som Invest In Odense står bag, skulle være afholdt tidligere i år, men den femte udgave er flyttet på grund af corona. Til gengæld er årets udgave flyttet helt til München, hvor Investor Summit finder sted på Europas største robot- og automationsmesse Automatica.

10 firmaer fra robot- og automationsverdenen får lov at pitche for de mere end 100 private investorer, venturefonde og som noget nyt såkaldte corporate venturefonde, hvor selskaber investerer.

Det skal deltagere også i Odense, hvor alle tilmeldte får tilbudt træning i at pitche, før slaget om de seks pladser på turen skal stå.

- Vi leder efter startups og firmaer, som har behov for kapital, har et globalt udsyn med et innovativt produkt og har behov for eksperthjælp. Og så hjælper det, hvis man kan komme lidt ud over rampen og har noget gennemslagskraft, fortsætter Johnny Killerup.


Vi leder efter startups og firmaer, som har behov for kapital, har et globalt udsyn med et innovativt produkt og har behov for eksperthjælp. Og så hjælper det, hvis man kan komme lidt ud over rampen og har noget gennemslagskraft.

Johnny Killerup, konsulent.


Investormiljøet i Odense og bag bl.a. Odense Robotics-klyngen tæller allerede op mod 130 venturekapitalfonde og 185 private investorer og business angels. Turen til München vil dog åbne op for flere internationale investorer, lyder det fra Johnny Killerup.

- Vi får adgang til internationale venturefonde, men desuden kan vi også få adgang til en ny gruppe i den såkaldte corporate venture, hvor store koncerner som Siemens og Bosch investerer. Det er også noget  af det, jeg er med for at sikre, uddyber han.

Annonce

Høj kvalitet for investorer

Han har allerede kontakt til 30-40 firmaer, som er aktive inden for corporate venture. Invest In Odense håber at se dem i Munchen - og senere også at kunne trække dem til Odense, når der er Investor Summit og robotmessen R-21 i Odense i marts måned næste år.

- Vi skal sørge for, at der er en vis kvalitet, så vi ikke spilder deres tid, det er ikke fordi, vi kun har et skud i bøssen, men vi gør meget ud af det, og er kvaliteten i orden, så har vi fået skabt kontakt til nogen, som vil følge os bagefter.

Samlet er der investeret over seks milliarder kroner i den fynske robot- og automationsklynge, siden amerikanske Teradyne i 2015 lagde de første milliarder kroner for robotvirksomheden Universal Robots. Nu kan der komme endnu flere nuller på investeringerne i Odense, og det glæder borgmester Peter Rahbæk Juel.

- På Automatica får fynske firmaer en unik mulighed for at knytte relationer til de internationale investorer i en helt anden liga end herhjemme, så vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne med at realisere deres vækstpotentiale, siger den socialdemokratiske Odense-borgmester.

Mens der endnu venter at blive sat navn på de seks lokale deltagere, er der allerede lidt af Fyn i en af de fire deltagere, som skal med i München gennem Robot Union. Det er nemlig robothandsken fra svenske Tendo, der er med på holdet.

Tendo var i sin tid blandt de første internationale robotnavne i den fynske robotudviklingshub i Forskerparken, men er i dag flyttet tilbage til Sverige.

Annonce

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Stor passion bliver til virkelighed: Nu åbner brænderi med økologisk brændevin i gammel landevejskro

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce