Annonce
Middelfart

Ewii på vej rundt med fibernet i Middelfart

Koncernudviklingsdirektør hos Ewii, Pernille Johannesen, fortæller om mere fibernet til middelfarterne. Foto: Ewii.
En række adresser i Middelfart kan se frem til at få mulighed for opkobling på fibernet. Ewii ruller nemlig gravemaskinerne ud de kommende måneder.

Middelfart: Alle i Trekantområdet skal have gratis adgang til fibernet. Det mener energikoncernen EWII, der i øjeblikket er i gang med udrulningsprojektet ”Fiber i alt til alle”, der skal bringe Trekantområdet helt i front på internethastighed i Danmark. Første etape af projektet er i fuld gang, og nu nærmer anden etape sig.

Koncernen er derfor klar til at offentliggøre, hvilke områder der får fibernet i næste omgang.

I Middelfart gælder det følgende adresser: Agertoften, Algade, Assensvej, Blindebomsvej, Brovejen, Elmegade, Fennikelvej, Jernbanegade, Karsevænget, Kørvelvej, Kålsbjergvej, Lillebæltsvænget, Merianvej, Meyersgade, Myntevænget, Møllegårdvej, Nygade, Odensevej, Perikonvej, Rasmus Poulsens Vej, Sarvænget, Stationsvej, Teglværksgade, Toftegårdvej, Viaduktvej, Øresundsvænget.

Tager logistiske hensyn

”Vi kommer ud med fiber til alle adresser, men tager opgaven i etaper af logistiske hensyn. I dag kan jeg fortælle, hvor vi kommer hen næste gang – men alle skal nok få fibernet, også dem, der ikke er med i denne omgang,” siger Pernille Johannessen i en pressemeddelelse. Hun er koncernudviklingsdirektør hos EWII, og forklarer, at der har været stor interesse for projektet.

”Vi har netop set, hvor effektivt Danmark er som digitaliseret samfund. Det kan vi kun være, hvis vi sørger for, at folk har en effektiv fibernet-forbindelse,” siger Pernille Johannessen.

Selskabet betragter fibernet som infrastruktur på linje med el, vand og varme, og derfor er det også uden beregning, når EWII sender sine montører rundt i området:

”Jeg er af den holdning, at en internet-forbindelse er en nødvendighed, og derfor skal det ikke være en diskussion om tilgængelighed. Det skal bare være frit for alle, så vi kan få et effektivt, digitaliseret samfund,” siger Pernille Johannessen.

Projektet ”Fiber i alt til alle” dækker cirka 50.000 adresser, der mangler tilslutning i Trekantområdet. De borgere, der er interesserede i at få fiberboksen opsat på adressen, kan henvende sig til EWII Fiber, lyder det.

Områderne er også at finde på selskabets hjemmeside på www.ewii.com/fibernettildig, og det endelige gravearbejde bliver udført i ugerne 34-46. De næste områder offentliggøres, når arbejdet med næste etape nærmer sig.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Slik-eventyret fortsætter: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Det er fint med gode intentioner, men hvor blev svarene af?

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Annonce