Annonce
Assens

- Evig taknemmelig for Projekt Brahesholm

19-årige Mike Flöche Hansen begyndte i kokkelære sidste år i august.

Projekt Brahesholm blev vendepunktet for Mike Flöche Hansen, da andre skoler ikke ville have ham

Annonce

Billund: - De hjalp mig rigtig meget. Det er jeg evig taknemmelig for.

Sådan lyder det fra 19-årige Mike Flöche Hansen, der er opvokset i Aarup.

Han er tidligere elev på Projekt Brahesholm, som er en dagbehandlingsinstitution med undervisningstilbud for drenge i alderen 12-18 år med psykosocialeproblemer, der i øjeblikket står i et vadested.

For Assens Kommune har endnu ikke fået svar fra Undervisningsministeriet, om Brahesholm kan få dispensation fra den nye folkeskolereform, så de kan blive ved med at gøre det, som de har gjort hidtil: At hjælpe unge, der tidligere er blevet opgivet, godt videre på Brahesholms måde.

Mike Flöche Hansen er meget glad for, at Brahesholm har givet ham muligheden for i dag at uddanne sig til kok.
Annonce

Satte krav og gav frihed

Netop en af dem er Mike Flöche Hansen, der i dag bor i Billund.

Han kom på Brahesholm for godt og vel fire år siden, efter at flere andre skoler ikke havde magtet at tage hånd om ham.

- Jeg har aldrig gidet at gå i skole, så blev jeg væk og var tit oppe at skændes med lærerne. Men det ændrede sig, da jeg kom på Brahesholm, selvom jeg ikke gad til at starte med, siger han og uddyber:

- Efter et halvt år fik jeg mulighed for at komme i praktik på Gelsted Kro. Min onkel var dengang kok på kroen, og det ville jeg også gerne. Og de dage, hvor jeg ikke kom i skole, så sagde Jesper (Jensen, leder på Brahesholm, red.) og de andre lærere, at så måtte de tage mig ud af praktikken. For man skulle passe skolen.

Det var vendepunktet for Mike Flöche Hansen. For færre skoletimer, der i stedet blev erstattet med praktik som kok, var det, der skulle til, for at han kunne passe skolen og lave sine lektier.

- De har sat krav til mig, men samtidig også støttet mig. De tror på en. Og det er der ikke rigtig nogen, som har gjort før. Men det har kun været muligt for dem, fordi de har et godt koncept. Det hjælper virkelig en meget, at de adskiller sig fra en almindelig folkeskole, siger Mike Flöche Hansen.

Billedtekst Billedtekst
Annonce

Ikke en folkeskole

Han håber derfor, at Undervisministeriet ender med at give dispensation til Brahesholm for blandt andet at kunne afvige fra timeantallet på minimum 35 timers undervisning om ugen.

- Det ville ikke have fungeret for mig. Og for at være helt ærlig synes jeg, det er noget pjat, at det skal være sådan. De gør nogle andre ting, for ellers kan de ligeså godt bare åbne en almindelig folkeskole, siger han og uddyber:

- De vil ikke få ligeså meget tid til at tage sig af de unge, ligesom da jeg var der, hvilket er det vigtigste. For der er jo en årsag til, at man ender med at gå på Brahesholm.

I dag er Mike Flöche Hansen ved at uddanne sig til kok med praktik på Hotel Refborg i Billund.

- Jeg tror ikke, at jeg var kommet så langt uden Brahesholm. Jeg skulle bevise noget overfor dem, fordi de har behandlet mig godt. Deres støtte skulle jeg ikke fucke med, når jeg stoppede derude, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce