Annonce
Kultur

Eventyrligt: Ritterband er fyrtårn på kunstmesse

Soroptimisterne har fået lov at udstille mange eksempler på Monica Ritterbands alsidige arbejde som kunstner, både en stor skulptur, en stor mosaik, portrætter - blandt andet af Kim Larsen, tryk med noder og af Forføreren og Forførerinden. Ritterband vil være til stede på messen både fredag og en del af lørdagen. Arkivforo: Birgitte Carol Heiberg
Den første weekend i april fylder kunstmessen Eventyrlig Kunst for femte gang HCA Boxen i Bogense. Årets hovednavn er Monica Ritterband.

Bogense: Måske husker du hende som vært på Tv-Avisen eller som informationschef hos Carlsberg. Men det er som kunstner, at Monica Ritterband i begyndelsen af april kommer til Bogense.

Den vidtspændende og anerkendte kunstner Ritterband er hovednavnet på dette års kunstmesse, Eventyrlig Kunst, der byder kunstnere og publikum indenfor i HCA Boxen den første weekend i april.

Det er femte år, at Soroptimisterne Bogense-Nordfyn trækker kunstinteresserede til Bogense, og kunstmessen har gennem årene givet solide overskud, der bagefter deles ud til aktiviteter, der falder ind under Soroptimisternes formål om at igangsætte og støtte aktiviteter, der kan ændre og forbedre livet for kvinder og piger, både lokalt, nationalt og internationalt.

Og med det formål for øje passer Monica Ritterband perfekt til Eventyrlig Kunst, siger koordinator og kunstansvarlig på messen Else Friis.

- Hun er en spændende kunstner og person, der har prøvet at skulle klare sig i en mandeverden og en person, der ikke har fået alting forærende, siger Else Friis.

Annonce
Hun er en spændende kunstner og person, der har prøvet at skulle klare sig i en mandeverden og en person, der ikke har fået alting forærende.

Else Friis, kunstansvarlig for Eventyrlig Kunst, om Monica Ritterband

Mød Ritterband på messen

64-årige Monica Ritterband er uddannet journalist, men har siden 1997 helliget sig kunsten på fuld tid, og hendes virke på det felt spænder både over design, skulpturer, mosaik, malerier og portrætter, ligesom hun også skriver bøger og holder foredrag.

For at støtte det gode formål for kunstmessen har Ritterband doneret 16 tryk af sine karakteristiske noder. De 16 billeder er indrammet, og Soroptimisterne håber at sælge dem for 10.000 kroner samlet, for eksempel til en virksomhed, der på den måde både kan få kunst til væggene og være med til at støtte piger og kvinder.

Monica Ritterband kommer til Nordfyn for at være med til ferniseringen fredag den 3. april, og gæsterne vil også kunne møde hende i HCA Boxen en del af lørdagen, hvor hun vil signere bøger og tryk.

Dagen før den eventyrlige kunstweekend, torsdag den 2. april, står Soroptimisterne bag et foredrag på Nordfyns Gymnasium.

Her fortæller kunstmaler Per Hillo om sit liv fra ejer af et stort reklamebureau over en total nedtur med indlæggelse på psykiatrisk afdeling til at leve af kunsten. "Fra stress til livsglæde" kalder han sit foredrag.

Alle stande til Eventyrlig Kunst er booket, så gæsterne kan opleve cirka 50 kunstnere.

Monica Ritterband har skænket 16 node-billeder til Soroptimisterne Bogense-Nordfyn. Foto: Betty Rasmussen
Else Friis, der selv er billedkunstner, tog initiativ til Eventyrlig Kunst, der i år kan fejre de første fem år. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce