Annonce
Faaborg-Midtfyn

Eventyrland med lysfest på Egeskov

Egeskov Slot lyses op ved Luminis, der i år afvikles for femte gang. PR-foto
Egeskov Slot byder for femte gang på Luminis, hvor temaet i år er Eventyrland.
Annonce

Egeskov: For femte gang er der Luminis på Egeskov, hvor man kan få en sanselig oplevelse af havens rum, tilsat lyskunst fra internationale kunstnere samt live performance. Det foregår fra den 30. oktober til 8. november kl. 16.30-21.

Som noget nyt er Luminis blevet en del af Light Castle Festivals, der inviterer til lysoplevelser på slotte rundt omkring i Europa. Internationale kunstnere viser deres lyskunst frem i forskellige haverum på Egeskov. Omdrejningspunktet i temaet er bæredygtighed, tilsat lidt eventyr og magi, oplyser Egeskov i en pressemeddelelse.


Temaet er ”Eventyrland”, hvor magi, leg og fantasi mødes.

Fra artiklen


Temaet er ”Eventyrland”, hvor magi, leg og fantasi mødes. I mørket opleves alt på en mere sanselig måde, når man går tur til eventyrlige lysinstallationer og støder på live performance i de forskellige haverum. Som altid vil Egeskovs have, med voldgraven og det smukke renæssanceslot som omdrejningspunkt, være smukt illumineret på en cirka to km lang rute.

Annonce

International bæredygtig lyskunst

Lumen In Art står bag ”Light Castle Festivals”. Sammen med internationale kunstnere fra blandt andre Italien, Canada, Polen og Filippinerne vises der lyskunst til Luminis. Fælles for kunstnerne er deres anvendelse af lyd og lys, som oftest er udarbejdet på en interaktiv eller bæredygtig måde. Hver lysinstallation har en unik udformning og historie.

Flere af værkerne er interaktive, så publikum bliver en aktiv del af lysinstallationen. Man vil bl.a. kunne opleve ”The Cloud”, af de canadiske kunstnere Caitlind r.c. Brown og Wayne Garret samt ”The Giant Dandelions”, lavet ud af 9000 genbrugsflasker af fransk/filippinske Olivia d’Aboville.

Annonce

Live performance

70 studerende fra Skolerne i Oures performing arts linje opfører på skift til Luminis live performance i form af dans, musik og scenekunst. De studerende har udviklet deres performance specielt til Luminis og inspirationen er hentet fra ”Alice i Eventyrland”.

Luminis bliver til i samarbejde med Lumen In Art, Dansk Video Center og Skolerne i Oure.

Man opfordres til at købe billet online, da der er begrænset antal billetter pr. dag. Der sælges også fra billetsalget på Egeskov, så længe der er ledige billetter.

Gåturen rundt i haven varer halvanden-to timer. Turen foregår på ensrettede stier i haven. Der kan være ujævnheder og bakket terræn undervejs på ruten. Der er desuden områder, hvor det kan være mørkt på trods af, at ruten er oplyst.

Luminis foregår udenfor i Egeskovs store park. Gæsterne opfordres til at holde passende afstand og vise hensyn til hinanden.

Der venter en sanselig oplevelse i mørket, når Egeskov lyses op ved Luminis. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce