Annonce
Odense

Eventyrløbet er aflyst: Nu koster det løbslederen jobbet

Eventyrløbet måtte i sidste uge beslutte at udskyde årets løb til 2021, da løbets ledelse ikke forventede, at det ville blive tilladt at samle 25.000 mennesker i slutningen af maj. Aflysningen har tvunget Odense Gymnastik Forening, som arrangerer løbet, til at stramme ind økonomisk. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg.
Odense Gymnastik Forening, som arrangerer Eventyrløbet, skal spare, efter årets udgave af det store motionsløb er blevet udskudt til 2021. Det koster nu løbslederen jobbet.

Odense: Løbsleder for Eventyrløbet Poul Grenaa er blevet sagt op. Det oplyser Odense Gymnastik Forening, som arrangerer det traditionsrige løb, i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Poul Grenaa har været løbsleder for Eventyrløbet i to et halvt år, og Ifølge OGF fortsætter han i OGF indtil udgangen af juni. Det bliver marketingchef for Eventyrløbet og løbsleder for DHL Stafetten og Royal Run under OGF Michael Nielsen, som overtager Poul Grenaas opgaver.

Det stod allerede i sidste uge klart, at Eventyrløbet 43. udgave, som skulle være gennemført Kristi himmelfartsdag, ikke bliver til noget i år på grund af coronakrisen. Løbet er blevet udskudt til 2021.

Aflysningen af løbet i år blev af OGF’s hovedformand, Klaus Winther, betegnet som en økonomisk bet for foreningen, og det fremgår af pressemeddelelsen, at det har tvunget foreningen til at kigge dens samlede økonomi grundigt igennem for at få den til at hænge sammen i de kommende måneder og år.

- Vi har derfor truffet den svære beslutning at afskedige vores løbsleder Poul Grenaa med udgangen af marts. Løbslederen fortsætter med sit daglige arbejde i opsigelsesperioden, og han stopper derfor først med udgangen af juni, forklarer Klaus Winther.

Han takker Poul Grenaa for en meget stor indsats gennem de to et halvt år, han har været løbsleder for Eventyrløbet og ledet kontoret i OGF.

Annonce
Michael Nielsen, som er marketingchef for Eventyrløbet og løbsleder for DHL Stafetten og Royal Run, overtager Poul Grenaas opgaver i Odense Gymnastik Forening, efter foreningen har set sig nødsaget til at spare hans stilling væk. Foto: OGF.

Håber på deltagere - og kompensation

Endnu har OGF ikke overblik over, hvad udskydelsen af Eventyrløbet til 2021 kommer til at koste foreningen. Men ved at spare løbslederen væk forventer foreningens ledelse, at økonomien i foreningen kan hænge sammen frem til næste år.

- Det gør, at vi lige kan holde skindet på næsen med de udgifter, vi kender nu. Men kommer der andre, har vi en udfordring, siger Klaus Winther til Fyens Stiftstidende.

Odense Gymnastik Forening knytter også sit håb til, at foreningen kan få del i regeringens kompensationsordninger i forhold til de udgifter, som foreningen har haft i forbindelse med Eventyrløbet i år - det er blandt andet til trykningen af en løbsavis og til grafisk materiale.

- Vi håber, at vi kan blive kompenseret for vores udgifter, men vi er nødt til som ansvarlig ledelse at sætte ind nu. Og så håber vi bare på, at vi får en ordentlig tilslutning til de kommende løb, siger Klaus Winther.

Han forklarer, at OGF ikke har overvejet at hæve priserne for deltagelse i for eksempel Royal Run og DHL Stafetten for at få flere penge i kassen i år - og han er heller ikke sikker på, at foreningen ville få lov at hæve prisen for deltagelse i løbene, som også arrangeres i andre byer.

- Det har vi ikke diskuteret. Vi håber bare, at der kommer mange deltagere til Royal Run, som jo er blevet flyttet til september. De, der allerede har meldt sig til, kan flytte deres tilmelding til september, eller de kan afmelde den. Der er først frist i midten af april, så vi ved endnu ikke, hvor mange der stadig vil være med i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce