Annonce
Fyn

Eventyrløbet bliver hundredvis af små løb: Nødvendigt for at kunne overleve til 2022

Det er sådan her, vi husker og kender Eventyrløbet fra tiden før corona. Den 13. maj 2021 går starten til den 43. udgave, som skulle have fundet sted i 2020, og hvis ellers coronarestriktioner og forsamlingsforbud tillader det bliver det på en helt ny måde. Arkivfoto: Michael Bager
Selv om vaccinationer til maj er givet til tusindvis af danskere ser Odense Gymnastikforening ingen mulighed for at afvikle et traditionelt Eventyrløb med 25.000 deltagere. Alligevel arrangeres det, men under en ny form.

Fyn: Skal Eventyrløbet kunne afvikles i 2022 er det tvingende nødvendigt også at arrangere en eller anden form for Eventyrløb til maj 2021 med deltagerbetaling.

Så konkret lyder det fra Michael Nielsen, løbsarrangør i Odense Gymnastikforening (OGF) og Eventyrløbet, som år efter år samler op imod 20.000 til 25.000 deltagere.

- For at vi kan opretholde momentum i forhold til en lang tradition og tilbyde et Eventyrløb i 2022 er vi nødt til at have byens og øens støtte til at gennemføre et løb i 2021, siger Michael Nielsen.

Annonce

Eventyrløbet og OGF har sammen med mange andre løbsarrangører ligget brak hele 2020 som følge af coronarestriktionerne, og at arrangere Eventyrløbet den 13. maj 2021 ville umiddelbart synes urealistisk under den nuværende nedlukning. Alligevel arbejdes der ihærdigt på et alternativ i løbskontoret på Stadionvej i Odenseforstaden Bolbro.

- Vi må erkende, at den 13. maj vil vi ikke være i stand til at have store forsamlinger, men der kommer et Eventyrløb. Ikke som vi kender det, men derimod virtuelt, siger han videre.

200 små Eventyrløb

Eventyrløbet er et af Danmarks største éndags motionsløb, og i maj 2020 skulle den 43. udgave have fundet sted. For første gang i løbets historie måtte det på grund af corona aflyses, og siden fulgte aflysninger på stribe af motionsløb både hos OGF, men også H.C. Andersen Marathon måtte indstille arbejdet på linje med alle andre danske løbsarrangører.

- Nu arbejder vi med et virtuelt støtteløb, hvor der ikke er ét Eventyrløb, men 200 mindre Eventyrløb på Fyn bundet sammen af et professionelt tv-studie, siger Michael Nielsen.

Det var et setup, der også blev brugt ved det landsdækkende virtuelle motionsløb Danmark Løber. Den 13. maj kommer der kamerahold ud til hotspot-steder på Fyn, hvor løberne kan mødes alt efter, hvordan forsamlingsforbuddet og øvrige restriktioner ser ud til den tid.

- Fællesskabet er det vigtige, og modsat mange andre virtuelle løb er det her et løb, man skal betale penge for. Til gengæld giver vi bluser og medaljer, lover Michael Nielsen.

Annonce

Virksomheder kontaktet

Eventyrløbet har traditionelt ikke kun været et motionsløb, men også en stor firmafest, hvor virksomheder fra hele Fyn har brugt anledningen til at mødes kolleger imellem.

- Folk kommer til at lave deres egne Eventyrløbsfester med ens arbejdsplads, blandt ens naboer eller venner, i den lokale forening eller blandt familien. Vi er ikke i mål endnu, og har mange gode ideer, men vi skal også kunne ændre strategi alt efter forsamlingsforbuddet, siger han.

Igen gentager Michael Nielsen, at der i 2021 er brug for hele Fyns opbakning, hvis der skal være et Eventyrløb også fra 2022 og frem, og på forhånd har man også undersøgt interessen.

- Vi har kontaktet 40 af de største virksomheder, som tidligere har båret Eventyrløbet, og stukket en finger i jorden for at høre deres syn på vores ide. Der er bred opbakning, siger Michael Nielsen.

Annonce

Mere fleksible forhold

Også DHL Stafetten, som skal finde sted i uge 33, arbejdes der på, men da det ligger efter den 27. juni, hvor alle, der ønsker det, formentligt har fået vaccination mod corona, forventer OGF, at det kan arrangeres på mere normal vis. Stafetløbet finder normalt sted over tre dage på Engen i Odense, og med 18.000 deltagere.

Også flere af landets musikfestivaler håber at kunne åbne dørene eller portene efter den 27. juni.

Vi følger nøje festivalerne, men selv om vi også samler 20.000 deltagere er det nogle andre forhold, vi tilbyder. Vi har mulighed for at bedre at styre afstande mellem deltagerne på større arealer, og vi kan have mindre startgrupper, siger Michael Nielsen.

Tilmeldingen til Eventyrløbet begynder den 1. marts.


For at vi kan opretholde momentum i forhold til en lang tradition og tilbyde et Eventyrløb i 2022 er vi nødt til at have byens og øens støtte til at gennemføre et løb i 2021.

Michael Nielsen, løbsarrangør, Eventyrløbet og Odense Gymnastikforening
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Kan en pædagog erstatte en SOSU?: Nordfynsk plejecenter tester mulig løsning på problematisk personalemangel

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

14-årige Mikkel sprang ud som Amalie: Nu er hun landskendt på tv - Det var overvældende og kom som et chok

OB For abonnenter

OB's fodbolddirektør Björn Wesström viser kløgt og har allerede spillet sine første kort med stor tydelighed

Navne

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Odense

FærdselsuheldRingvejen: To personbiler kørt sammen

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Faaborg-Midtfyn

De ansatte får al skraldet: Hvorfor spare i så vigtig en afdeling?

Middelfart

500 kilo er forsvundet op i den blå luft: Har du set Bjarnes kvie?

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Der kommer ikke flere specialiteter fra Jan og Tine: Tirsdagsmaden fortsætter dog i ny version

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Faaborg-Midtfyn

Ø-familie beder om hjælp: Vil du være med til at finansiere et øko-landbrug på Lyø?

Annonce