Annonce
Odense

Eventyrløbet 2019: Nyt familieheat og 90'er-band på scenen

Sådan så det ud ved starten på Eventyrløbet 2018, dengang det var forår og en lun sommer lå lige om hjørnet og ventede. Arkivfoto: Michael Bager

Mandag den 3. december åbnes der for tilmelding til Danmarks største en-dages motionsløb. Eventyrløbet afvikles for 42. gang Kristi himmelfartsdag den 30. maj 2019.

Der er omkring seks måneder til løbsstart, men alligevel er der god grund til at tænke på næste års udgave af Eventyrløbet, for mandag den 3. december åbner tilmeldingen og et startnummer kan være en oplagt gaveidé til jul.

Det er den 42. udgave af løbet og eftersom det altid ligger på Kristi himmelfartsdag skifter det dato fra år til år. I 2019 er det først den 30. maj, og det kan komme løbet til gode.

- Løbet ligger tre uger senere end i 2018, og det giver normalt en fremgang i deltagertallet. Vi forventer at runde de 20.000 og komme tilbage på niveauet fra jubilæumsåret 2017, siger løbsleder Poul Grenaa.

I år var der omkring 18.000 tilmeldte deltagere, lidt færre end tidligere år, og det er kendt for at være et både familieløb og firmaløb, fordi mange virksomheder bruger anledningen til at samle deres medarbejdere efter anstrengelserne.

I 2019 vil der som tidligere været forskellige distancer at vælge imellem lige fra børneløbet på 2 kilometer til de klassiske 5 og 10 kilometer.

- Samtidig indfører vi et særligt familieheat på 5 og 10 km. Tilbuddet gælder dem, der gerne vil gå eller jogge sammen hele vejen. De to heat bliver sendt af sted som de næstsidste på begge distancer. Vi sender alle de deltagere, som er til "fest & musik" af sted i det sidste heat på både 5 og 10 km, siger Poul Grenaa.

Annonce

Musikken på plads

Mange deltagere går til koncert efter at have gennemført Eventyrløbet. Koncerten er i år den 19. i en lang række siden 20-års jubilæet i 1997. Der var ikke koncert i perioden fra 1998 til 2011.

- Vi er glade for at kunne præsentere Infernal som topnavn. Lina Rafn og Paw Lagermann er en af mest dynamiske duoer på den danske musikscene, siger Poul Grenaa.

Duoen har stået på scenen siden 1997 og er kendt for blandt andet de to hits "From Paris to Berlin" og "Kalinka". Efter den traditionelle overrækkelse af præmier til de hurtigste deltagere og de største hold samt donationer går Infernal på scenen.

Som opvarmning har Eventyrløbet engageret DJ O-Beat feat. Shaker Brothers. DJ O-beat er på scenen sammen med Shaker Brothers-tvillingerne Mohammed og Yaser, der er 29 år. Shaker Brothers er kendt af mange og har blandt andet være med i "Danmark har talent" i 2016.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce