Annonce
Odense

Et stykke af Odense Å er blevet meget grøn ved en fejl: Farven er harmløs og forsvinder af sig selv

Så grønt skal åvandet i Eventyrhaven ikke være, men det er heldigvis ufarlig farve, der bruges i forbindelse med tjek af afløb. Foto: Jesper Mads Eriksen
Et lille stykke af bagåen til Odense Å har fået en markant grøn farve. Der er dog intet giftigt i den grønne farve.
Annonce

Godt nok har vinteren indtil videre været ganske grøn, men så grøn som et lille stykke af Odense Å er blevet, skulle den nok ikke have været.

I Eventyrhaven deler Odense Å sig i to, og det er det lille stykke bagå mellem Klosterbakken og Albanigadebroen, der er blevet farvet grøn. Eller ret beset kun et stykke af bagåen, som i øvrigt er lukket af i forhold til Odense Ås hovedløb, idet bagåen bruges som bassin for overfladevand fra TBT-området.

Folk fra Odense Kommune og Vandcenter Syd har undersøgt det grønne vand, og i første omgang troede man, at det var fjernvarmevand.

Det viste sig dog ved nærmere eftersyn, at det var farve, der var sat til vandet for at tjekke afløbene i en nærliggende ejendom, og at vandet så ved en fejl var løbet ud i bagåen.

Ifølge fagfolkene er den grønne farve aldeles harmløs og vil stille og roligt forsvinde af sig selv. Det så da heller ikke ud til, at Eventyrhavens ænder og blishøns havde noget imod, at bagåen havde fået en markant anderledes kulør.

Det var en henvendelse ved middagstid til Odense Kommunes giv-et-tip-service, der ledte fagfolkene på sporet af den grønne farve i bagåen.

Den grønne farve tynder lige så stille ud og vil forsvinde af sig selv. Foto: Jesper Mads Eriksen
Det er en heftig grøn farve, åvandet har fået. Foto: Jesper Mads Eriksen
Åvand med changerende grønne kulører. Foto: Jesper Mads Eriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce