Annonce
Indland

Eventyrer svømmer Danmark rundt med mor

Da Lars Simonsen begyndte at træne til sin tur, kunne han svømme 50 meter. Han kan nu klare 7,5 kilometer uden pause. Han regner med at tilbagelægge mellem ti og tyve kilometer om dagen på sin tur rundt om Danmark.

Lars Simonsen vil svømme 1300 kilometer langs de danske kyster. Hans mor følger efter i kajak.

Annonce

Lars Simonsen springer tirsdag i vandet ved Vidå-slusen nær Vadehavet. Hans plan er i løbet af de næste fire måneder at svømme 1300 kilometer i åbent hav langs de danske kyster.

- Jeg har længe drømt om at komme ud på et rigtigt eventyr i Danmark. Noget, hvor man tænker, at det ikke er muligt, siger 42-årige Lars Simonsen.

Med på turen har han sin mor, der skal ledsage ham i en kajak sammen med proviant og bagage.

- Jeg har altid gerne villet på eventyr med min mor. Heldigvis var hun frisk på idéen, selv om hun er 67 år, siger han.

Han forklarer, at en typisk dag vil begynde med, at de vågner på en strand og spiser morgenmad. Derefter skal han svømme to-tre timer.

- Midt på dagen går vi på land, spiser frokost og hviler os, og så svømmer jeg igen. Om aftenen skal vi hygge os med et bål, inden vi går ind i teltet, og næste dag starter det hele forfra.

Lars Simonsen har tidligere været på strabadserende ture. Han har blandt andet sejlet i kajak fra København til Istanbul med sin kone og to børn - en rejse, der varede 535 dage.

Men han har ingen erfaring med at svømme.

- Da jeg begyndte at træne i februar, kunne jeg svømme 50 meter, for jeg har ikke svømmetrænet, siden jeg gik i skole, siger han.

Med hjælp fra en svensk ironwoman har han trænet sig op til at kunne klare 7,5 kilometer uden at holde pause.

Han regner med at svømme mellem 10 og 20 kilometer om dagen. Og han er forberedt på, at der vil komme tidspunkter, hvor han vil blive meget presset.

- Men så ved jeg, at det hjælper at gå ind i en lidt meditationsagtig stemning. Jeg ved også, at det hele pludselig kan ændre sig og se lysere ud.

- Måske får jeg øje på en sæl eller et marsvin, og så vil jeg være ovenpå igen. Og så har jeg min mor til at støtte mig, siger han.

Første del af turen går langs den jyske vestkyst, op om Skagen og ned langs østkysten af Jylland.

Vesterhavet bliver med vind og bølger den største udfordring.

FAKTA: Følg i Lars Simonsens kølvand

Lars Simonsen, 42 år, begynder sin svømmetur tirsdag ved Vidå-Sluse i Sønderjylland. Som den første vil han svømme rundt om Danmark. Med på turen er hans mor, Ilse Simonsen, der skal følge ham i en kajak. Med i kajakken er telt, soveposer og proviant. Cirka 80 kilo.

LÆS her om mere om turen:

Lars Simonsen skal i løbet af de næste fire måneder tilbagelægge cirka 1300 kilometer. Turen slutter ved Flensborg Fjord.

* Sammen med sin mor, Ilse Simonsen, har han oprettet hjemmesiden "Livet er godt - følg os". På siden er der et kort, der angiver deres aktuelle position. Kortet opdateres hvert tiende minut.

* På Facebook og Instagram vil der være daglige opdateringer.

* Undervejs kan svømmere og kajakroere slå følge med Lars og Ilse Simonsen.

* Lars Simonsen har tidligere med sin kone, Suzi Oud, og børnene Tiuri og Liva sejlet 2000 kilometer i kano på Yukonfloden i Canada/Alaska.

* Hele familien har sejlet i kajak fra København til Istanbul. Bortset fra en måneds juleferie på land var de undervejs i 535 dage. Det er den længste ekspedition med såkaldte Hobie-kajakker, der nogensinde er gennemført.

* Lars Simonsen bor i Svanninge nær Faaborg. Han har tidligere bestyret en campingplads. I dag lever han af at skrive bøger og holde foredrag om sine rejser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce