Annonce
Odense

Eventyr på en helt ny måde

Rebecca Hallenberg og Valdemar Krull fra 3.c på Munkebjergskolen blev helt fanget ind af eventyrbogens muligheder.

Byens skoleelever har fået 1000 eksemplarer af en bog, der fortæller eventyret "Den lille Havfrue" ved hjælp af helt moderne teknologi

Odense: Et bord er fyldt med sodavand og småkager. Andre borde er fyldt med bøger og i-pads. Til stede er en 3. klasse fra Munkebjergskolen.

Hvor går ungerne hen? Til kager eller bøger?

Onsdag eftermiddag i Mindehallen i H.C. Andersens Hus var svaret klart og entydigt: Det blev bøgerne, der vandt.

Men det var nu også nogle helt særlige bøger. Eventyret "Den lille Havfrue" i en helt speciel version.

Det danske firma Books & Magic har nemlig udgivet det berømte eventyr i en bog, der er den første af sin art. Ved hjælp af en app, som man holder hen over bogens illustrationer, bliver eventyret vist med den teknik, der hedder augmented reality. Illustrationerne bliver til levende billeder på smartphone eller ipad. Og i stil med landeplagen Pokémon Go får læserne forskellige opgaver, der leder dem videre i eventyret.

Som en slags tak for lån af eventyret var grundlæggeren af Books & Magic, Mark Folkenberg, taget til Odense med 1000 eksemplarer af den hypermoderne eventyrbog, der skal ud på byens skoler som klassesæt.

Og her var det, 3.c fra Munkebjergskolen kom ind i billedet som de allerførste, der fik lov at prøve bogen. Og lod sodavand og småkager stå - i hvert fald i første omgang.

Rådmand Jane Jegind glæder sig over, at byens skolebørn har fået en ny mulighed for at blive fanget ind af H.C. Andersens Eventyr.

Svært og sjovt

Rebecca Hallenberg og Valdemar Krull fra 3.c styrede sig sammen gennem eventyrets udfordringer, og de var så koncenterede, at det var svært at hive andet end en-stavelses ord ud af dem. Men de var aldeles enige om, at det både var sjovt og lidt svært. Og en spændende måde at komme gennem et eventyr på, som de godt kendte i forvejen.

Imens kunne Mark Folkenberg fra Books & Magic fortælle, at der var gået tre år fra idé til færdig bog, og at man allerede er i gang med bog nummer to, "Fyrtøjet".

"Den lille Havfrue" er blevet godt modtaget af anmelderne, og da man alligevel skulle i gang med at trykke oplag nummer to, dukkede idéen om at give bøger til Odense eller helt præcis H.C. Andersen Fonden op.

Donationen på 1000 bøger, som H.C. Andersen Fonden altså giver videre til byens skoler, kommer på et meget passende tidspunkt. Fonden, der helt generelt koordinerer arbejdet med at udbrede kendskabet til HCA's liv og værk, er netop gået i gang med at gøre en ekstra indsats for at bruge H.C. Andersens i undervisningen, og i den forbindelse passer donationen perfekt ind.

Den lille Havfrue får helt nye dimensioner, når den bliver "læst" på en ipad via augmented reality.
Annonce

Puster til fantasien

Bøgerne skal ikke erstattte fantasien, de skal puste til den, lyder budskabet fra Mark Folkenberg, der har fem-syv ansatte i Books & Magic. Han har helt bevidst taget fat i H.C. Andersens eventyr, fordi de er kendt og elsket over hele verden, hvilket selvfølgelig også åbner dørene for, at Books & Magics nyskabende bog kan blive en eksport-succes.

Teknologien med augmentet reality har man først lige set begyndelsen af, og selv om den hovedsageligt bruges i spil, er der mange andre muligheder.

Lektor Gunver Majgaard fra SDU's Embodied Systems for Robotics and Learning fortæller at teknikken blandt meget andet bruges i anatomi-undervisningen af sygeplejestuderende, og at den er billig at udvikle.

Hun mener, at teknikken i det aktuelle tilfælde med HCA-bogen i høj grad vil skærpe børnenes appetit og nysgerrighed på at komme ind i eventyrets forunderlige verden.

Mark Folkenberg fra Books & Magic, firmaet der har udviklet den helt nye bog, som nu er foræret til byens skolebørn i 1000 eksemplarer.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

GOG For abonnenter

GOG i topopgør i Aalborg: Navne med Gidsel som popstar-fænomen og rygte om ny GOG-spiller

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce