Annonce
Navne

Europamester Jesper Tørring fylder 70

Jesper Tørring repræsenterede Danmark i atletik under OL i 1972. Nu fylder han 70. Foto: Scanpix

Onsdag den 27. september fylder Jesper Tørring 70 år, og han kan se tilbage på et begivenhedsrigt liv i atletikkens tjeneste.

Han har deltaget ved to olympiske lege - i sammenlagt tre forskellige discipliner.

Han er dog først og fremmest kendt for sit guldspring på 2,25 meter, da han i 1974 blev europamester i højdespring. Jesper Tørring, der sideløbende med karrieren uddannede sig til læge, satte et hav af danske rekorder i discipliner som højdespring, længdespring, stangspring og 110 meter hæk.

Hans danske rekord i længdespring på 7,80 meter fra 1971 blev først overgået af Morten Jensen i 2003.

Ved OL i München i 1972 deltog Jesper Tørring i både 110 meter hæk og længdespring uden den store succes.

Han kom ikke videre fra det indledende heat i 110 meter hæk, og i længdespring overtrådte han tre gange.

Legene i München husker han først og fremmest for aktionen, hvor medlemmer af den palæstinensiske terrorgruppe Sorte September tog israelske atleter og ledere som gidsler. Det skete meget tæt på det sted, hvor Jesper Tørring selv boede.

I alt 17 mennesker blev dræbt i forbindelse med gidseltagningen.

- Det var en frygtelig oplevelse, og den kom til at overskygge alt det andet. Jeg har ikke noget psykisk traume derfra, men det påvirkede da én, sagde Jesper Tørring sidste år til Dagbladet Holstebro.

Hans sportslige højdepunkt kom ved EM i atletik i 1974 i Rom, da han som tidligere nævnt triumferede med et spring på 2,25 meter. Springet stod som dansk rekord frem til 1991.

Den danske atlet fra Randers var to år senere med i højdespring ved OL i Montreal. Her sluttede han som nummer otte med et spring på 2,18 meter.

Jesper Tørring nedtrappede senere gradvist karrieren på topplan, men helt frem til midten af sine 50'ere var han fortsat aktiv på eliteholdet i Holstebro.

Han blev også ledende overlæge på Holstebro Sygehus i den vestjyske by, hvor han fortsat bor. (ritzau)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce