Annonce
Sport

Europæisk trio slås om favoritrolle ved EM

Den franske offensiv ser stærk ud før EM med stjerneangriberen Kylian Mbappé fra Paris Saint-Germain og Real Madrid-topscoreren Karim Benzema (til venstre) som de mest prominente navne. Derudover råder Frankrig blandt andre også over angriberne Antoine Griezmann, Kingsley Coman, Olivier Giroud og Ousmane Dembélé til EM. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Det danske fodboldlandshold er ikke blandt de otte største favoritter til at vinde EM. Favoritfeltet an af mange af de traditionelle fodboldstormagter i Europa.

Frankrig, England og Belgien.

De tre lande skiller sig ud, når bookmakerne vurderer de største favoritter til at vinde fodbold-EM, der går i gang fredag. De tre lande giver pengene fem-seks gange igen.

Efter den trio følger Tyskland, Italien, Portugal og Spanien. De fire giver pengene igen otte-ni gange og er skarpt forfulgt af Holland.

Annonce

Først derefter kommer Danmark, som dermed ikke er vurderet blandt EM's otte største favoritter.

Den tidligere landsholdsspiller Flemming Povlsen, der vandt EM i 1992, har Frankrig med PSG-stjerneangriberen Kylian Mbappé som favorit.

- Min EM-favorit er Frankrig. Mbappé kan næsten gøre det selv, men har gode spillere, der kan støtte ham, siger Povlsen.

Han nævner også flere af de klassiske europæiske fodboldstormagter.

- Mange hold får en god base på hjemmebane til at spille sig ind på som England, Tyskland, Holland og Italien.

- Så nogle af de store hold kan bygge sig selv op gennem de første kampe, og så kan de komme frem til de store og afgørende kampe, siger Povlsen.

Italien, der spiller EM-åbningskamp fredag hjemme mod Tyrkiet, er ubesejret i de seneste 27 kampe.

- Italien er jeg spændt på. Hvad kommer de med nu? De har haft en fantastisk kvalifikation, hvor de har fejet al modstand af banen, siger Povlsen.

I de seneste otte kampe har italienerne vundet med rent bur og en målscore på 25-0.

Blandt outsiderne er Danmark, som kan overraske ved EM ifølge den tidligere europamester.

- Danmark er også med i det. Det er ikke mange procent, men de er der dog, og det, hænger jeg min hat på, kan give en dejlig sommer, siger Povlsen.

Michael Laudrup er enig i, at Danmark ikke er en af favoritterne ved EM. Han fremhæver ud over Belgien og Frankrig de forsvarende europamestre fra Portugal med verdensstjernen Cristiano Ronaldo.

- Jeg synes, der er tre nationer, der har en lille smule mere end de andre. Det er Belgien, som vi er i pulje med.

- De har en generation, hvor alle spillere er i topklubber. Belgien har så den ulempe, at de skal vise, at de kan gå det sidste stykke.

- Så er det de regerende europamestre fra Portugal, der specielt offensivt er rigtig stærke. Og så er det verdensmestrene fra Frankrig, der har det måske mest komplette hold, siger Laudrup.

Han vil ikke udelukke en overraskelse ved EM, som kan snyde favoritterne eller nå langt, som Wales og Island gjorde ved seneste EM.

- Hvis vi kigger på turneringens historie, så er der Danmark, der vandt i 1992, og Grækenland, der vandt i 2004. Så det kan lade sig gøre stadigvæk med 24 hold, påpeger Laudrup.

EM's åbningskamp mellem Italien og Tyrkiet i Rom går i gang fredag klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Vibeke har 15 diagnoser og kæmper for bedre vilkår: - Det var ikke lige sådan, jeg havde tænkt, at mit liv skulle være

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce