Annonce
Udland

EU-Kommissionen vil forhandle medlemskab med Serbien

EU's udvidelseskommissær vil åbne medlemsforhandlinger med Serbien og også lukke Kosovo et skridt tættere på.

Fredagens aftale om en normalisering af forholdet mellem Serbien og Kosovo får mandag EU's udvidelseskommissær, Stefan Füle, til at anbefale medlemslandene at indlede formelle optagelsesforhandlinger med Serbien.

Udvidelseskommissæren mener samtidig, at EU er klar til at lade Kosovo tage et skridt nærmere mod at blive formel kandidat til EU-medlemskab.

Det skal ske ved at åbne forhandlinger om en stabiliserings- og associeringsaftale med EU.

Serbien fik allerede i marts 2012 status som kandidat til EU-medlemskab. Men det spændte forhold til udbryderrepublikken Kosovo, der erklærede selvstændighed i 2008, har stået i vejen for, at EU ville gå videre.

Europaminister Nicolai Wammen (S) og hans EU-kolleger får en status på situationen på deres møde mandag i Luxembourg.

Der er ikke lagt op til, at de skal træffe den endelige beslutning nu. Den ventes først til sommer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce