Annonce
Nordfyn

Etapeløb i sne og bidende kulde

Så er starten gået til en kold tur rundt i Bogense og nærmeste omegn. Foto: Betty Rasmussen

Solen tabte kampen mod snebygerne, da fjerde etape af Stiftens Etape Løb blev afviklet i Bogense søndag formiddag.

Bogense: Omkring 220 seje løbere trodsede søndag formiddag bidende kulde og hidsige snebyger og mødte op til fjerde etape af Stiftens Etape Løb med start og mål ved Bogense Hallerne.

For mens solen tittede frem under opvarmningen, var det sne og strid vind, der dominerede, da løbet var skudt i gang af formanden for Nordfyns Kommunes Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalg Mette Landtved-Holm.

De fleste løbere var fornuftigt pakket ind i huer og handsker, da de begav sig ud på ruterne på enten 8,195 eller 12 kilometer gennem byens gader, langs stranden, forbi marinaen og den gamle havn, op ad Kirkebakken og for den lange rutes vedkommende ud til Gyldensteen Strand.

Det er syvende gang, Nordfyns Kommune lægger rute til etapeløbet, som HCA Marathon arrangerede første gang i 2008, og ruten i Bogense kaldes ofte kongeetapen. Ikke på grund af krævende stigninger, men på grund af de omkring 300 meter, der løbes på sandstranden og kan overraske løbere, der ikke er vant til det bløde underlag.

Den nordfynske afdeling af Stiftens Etape Løb arrangeres i samarbejde med Bogenseløberne. Sidste del af etapeløbet afvikles i Nyborg den 25. marts.

Der var god grund til at varme op, før løbet blev skudt i gang. Foto: Betty Rasmussen
Så er starten gået til en kold tur, men humøret fejlede ikke noget. Foto: Betty Rasmussen
Ude på ruten stod frysende frivillige klar til at vise løberne på rette vej. Foto: Betty Rasmussen
Fjerde etape af Stiftens Etape Løb blev løbet i Bogense på kold februar-søndag. Foto: Betty Rasmussen
Fjerde etape af Stiftens Etape Løb blev løbet i Bogense på kold februar-søndag. Foto: Betty Rasmussen
Fjerde etape af Stiftens Etape Løb blev løbet i Bogense på kold februar-søndag. Foto: Betty Rasmussen
Fjerde etape af Stiftens Etape Løb blev løbet i Bogense på kold februar-søndag. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nedlukning er godt for noget: Langt færre fynboer ender på skadestuen

Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Middelfart

Rock Under Broen rykkes til september: Afholdes samme dag som Lillebælt Halvmarathon

Annonce