Annonce
Nyborg

Etapeløb i Nyborg: Veninder tog hele turen

243 løbere startede på den 10 kilometer lange distance. Klokken 10.30 havde 21 børn gennemført den to kilometer lange børnerute. Foto: Jens Wognsen

For 9. gang har Stiftens Etape Løb fået fynboerne til at tage løbeskoene på. Venindeparret Grethe Olsen og Nancy Andreasen har været med til alle fem etaper og slutter også af sammen i Nyborg.

Nyborg: Vejrudsigten havde lovet sol og stort set skyfri himmel til de 264 løbere til sidste etape af Stiftens Etape Løb, og det holdte den.

Klokken 11 blev løbet skudt i gang på atletikbanen af borgmester Kenneth Muhs (V) til tonerne af Carl Nielsens "Forår", og de mange løbere kunne se frem til 10 kilometer langs storebælt og ud til Teglværksskoven.

To af dem var venindeparret Grethe Olsen på 70 år og Nancy Andreasen på 62 år, som samlet set har løbet et marathon efter søndagens etape.

- Vi gør det for det første for at holde os i gang hen over vinteren, og for det næste fordi jeg synes, det er hyggeligt at møde alle de andre, siger Nancy Andreasen, kort før startskuddet lyder.

- Og så er det også for at komme ud i stedet for at løbe derhjemme i den samme andegård som altid, slutter Grethe Olsen til.

De har i flere år løbet sammen, og de ville da heller ikke gå glip af dette års Stiftens Etape Løb.

- Det kan vi ikke undvære, så de må bare til at få det tiende løb op at køre også næste år, fortæller Grethe Olsen.

Starten lød klokken 11 til det sidste etape løb i Nyborg på 10 kilometer. Foto: Jens Wognsen
Annonce

Klar vinder

Etapen i Nyborg lød på 10 kilometer, som er anderledes i forhold til de fire forrige etaper, hvor deltagerne har kunne vælge imellem otte eller 12 og 13 kilometer. Før den sidste etape i Nyborg har deltagerne været rundt i Odense, Faaborg, Aarup og Bogense.

- Det er lidt ligesom den første regulære 10'er, der er i foråret. Mange skal ned og teste formen af, og se hvor langt de er nået med deres vintertræning, fortæller løbsleder, Torben Simonsen fra H.C. Andersen Maraton, som er glad og tilfreds for dagens løb.

Den hurtigste mand over målstregen var Steffen Massaro, som nåede hen til det store Fyens Stiftstidende banner 31 minutter og 40 sekunder efter startskuddet lød.

Det kom ikke som den store overraskelse for flere af tilskuerne, da Steffen Massaros løbesko også var særdeles hurtige ved de forrige etaper. Han har vundet alle fem etaper på den lange distance i en samlet tid på 3:24:08.

Af kvinderne var det Marie-Louise, som først spænede over målstregen på 41:08 minutter. Den hurtigste kvinde på den lange distance var Anja Carstensen med en samlet tid på 4:28:33.

Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

18-årige Nicolai er både gymnasieelev og barber: Ét år efter åbning strømmer kunderne til

Annonce