x
Annonce
Nyborg

Etapeløb i Nyborg: Veninder tog hele turen

243 løbere startede på den 10 kilometer lange distance. Klokken 10.30 havde 21 børn gennemført den to kilometer lange børnerute. Foto: Jens Wognsen

For 9. gang har Stiftens Etape Løb fået fynboerne til at tage løbeskoene på. Venindeparret Grethe Olsen og Nancy Andreasen har været med til alle fem etaper og slutter også af sammen i Nyborg.

Nyborg: Vejrudsigten havde lovet sol og stort set skyfri himmel til de 264 løbere til sidste etape af Stiftens Etape Løb, og det holdte den.

Klokken 11 blev løbet skudt i gang på atletikbanen af borgmester Kenneth Muhs (V) til tonerne af Carl Nielsens "Forår", og de mange løbere kunne se frem til 10 kilometer langs storebælt og ud til Teglværksskoven.

To af dem var venindeparret Grethe Olsen på 70 år og Nancy Andreasen på 62 år, som samlet set har løbet et marathon efter søndagens etape.

- Vi gør det for det første for at holde os i gang hen over vinteren, og for det næste fordi jeg synes, det er hyggeligt at møde alle de andre, siger Nancy Andreasen, kort før startskuddet lyder.

- Og så er det også for at komme ud i stedet for at løbe derhjemme i den samme andegård som altid, slutter Grethe Olsen til.

De har i flere år løbet sammen, og de ville da heller ikke gå glip af dette års Stiftens Etape Løb.

- Det kan vi ikke undvære, så de må bare til at få det tiende løb op at køre også næste år, fortæller Grethe Olsen.

Annonce
Starten lød klokken 11 til det sidste etape løb i Nyborg på 10 kilometer. Foto: Jens Wognsen

Klar vinder

Etapen i Nyborg lød på 10 kilometer, som er anderledes i forhold til de fire forrige etaper, hvor deltagerne har kunne vælge imellem otte eller 12 og 13 kilometer. Før den sidste etape i Nyborg har deltagerne været rundt i Odense, Faaborg, Aarup og Bogense.

- Det er lidt ligesom den første regulære 10'er, der er i foråret. Mange skal ned og teste formen af, og se hvor langt de er nået med deres vintertræning, fortæller løbsleder, Torben Simonsen fra H.C. Andersen Maraton, som er glad og tilfreds for dagens løb.

Den hurtigste mand over målstregen var Steffen Massaro, som nåede hen til det store Fyens Stiftstidende banner 31 minutter og 40 sekunder efter startskuddet lød.

Det kom ikke som den store overraskelse for flere af tilskuerne, da Steffen Massaros løbesko også var særdeles hurtige ved de forrige etaper. Han har vundet alle fem etaper på den lange distance i en samlet tid på 3:24:08.

Af kvinderne var det Marie-Louise, som først spænede over målstregen på 41:08 minutter. Den hurtigste kvinde på den lange distance var Anja Carstensen med en samlet tid på 4:28:33.

Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Stiftens Etape Løb. Foto: Jens Wognsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Arne Lundemann vil optræde i cirkustelt på Kerteminde Havn

1995 Mere revy og satire, men uden at tabe det kabaretprægede. Det er den nye balancekunst, som årets Arne Lundemann-forestilling i cirkusteltet på Kerteminde Havn vil gennemføre under titlen: Fru Gittes Sommerhalløj. Medvirkende til at få disse ting til at gå op i en højere enhed er tekstforfatterne Ulrich Ravnbøll, Ida og Bent From og Ib Boye foruden forestillingens faste tekstleverandør Torben Iversen. Som vanlig instruerer Gitte Lundemann ensemblet, der består af familie samt gamle og nye navne. Det vil sige gemalen Arne, sønnen André, Betty Glosted, Jesper Vigant og sæsonens helt nye navn Anne Mette Busch, der kommer fra musicalscenen. Fru Gittes Sommerhalløj har premiere den 4. juli. 1970 I næste måned sætter et amerikansk rumskib atter kurs mod Månen, og som sædvanlig er der en række formål med ekspeditionen. Selve rejseproceduren er efterhånden så gennemprøvet, at det rent videnskabelige program begynder at dominere på operationsplanen. Et af de vigtigste punkter under Apollo 13’s færd bliver i bogstaveligste forstand at tage Månens temperatur. Der er til formålet konstrueret et specielt termometer, som mest af alt ligner en cykelpumpe. Ved hjælp af en line sænkes instrumentet ned i et tre meter dybt hul, som de tre astronauter skal bore i måneoverfladen ved hjælp af specialudstyr. Det er første gang, at astronauter sættes på en så hård fysisk belastning. 1945 Et par energiske tobakstyve har i nat hjemsøgt en række odenseanske cigarforretninger. I tre af dem er der ved indbrud stjålet varer for op imod 3000 kroner, mens tyvene i den fjerde måtte opgive deres forehavende. Værst er det gået ud over cigarhandler John Lauridsens forretning, Vestergade 21. Her har tyvene omhyggeligt udvalgt sig de bedste mærker indenfor cigarer og cigaretter. Forretningen havde lige modtaget en større ration, blandt andet en del oversøiske varer, og dem havde tyvene straks kastet sig over, hvorimod de lod danske cigarer og cerutter bliver liggende på hylderne. De to andre indbrud foregik hos Ras. J. Teglbjærg, Klaregade 7 og Svend Rasmussen, Kræmmergyden 8.

Annonce