Annonce
Debat

Et vindue til ledelse i kunstens verden

Musicalen "Leonora Christina" er blevet til i et kreativt samarbejde mellem Odense Teater, Odense Symfoniorkester og Den Fynske Opera. Nu går de samme kunstinstitutioner i samarbejde med Fynsk Erhverv og Lederne Fyn for at sætte fokus på, hvordan ledelse i kunstens verden kan inspirere ledere i private og offentlige virksomheder og for at lægge op til kreative samarbejder og partnerskaber mellem kunstinstitutioner og virksomheder.

I et helt unikt lederseminar "Ledelse bag kulisserne" åbnes et vindue ind til ledelse i kunstens verden. I tilknytning til musicalen Leonora Christina får ledere mulighed for at kigge ind bag kulisserne i tilblivelsen, forberedelsen og afviklingen af musicalen set i et ledelsesperspektiv og blive inspireret til udvikling af kunstnerisk lederskab og etablering af partnerskaber.Kreativ samskabelseHvordan arbejder direktører og chefer i praksis med kreative og samskabende processer i kunstverdenen? Hvordan genererer de idéer og udvikler koncepter i kreative processer for at opnå unikke resultater?

De fleste ledere i dag har god fod på, hvordan man arbejder med strategisk udvikling og målstyring med dertilhørende metoder og modeller. Ledelsesudfordringen i dag handler om, hvordan man skaber dynamiske og refleksive rum, hvor kreativt potentiale kan blive forløst, og hvordan man tilrettelægger processer, hvor ledere og medarbejdere i samskabende processer frembringer nye koncepter og unikke produkter i spændingen mellem kreativitet og konflikt. Lederne bag musicalen vil dele ud deres erfaringer og inspirere til at arbejde med både de kreative og de konfliktfyldte kræfter, som er i spil.

Kreativ samskabelse foregår nemlig i et spændingsfelt, som på den ene side rummer unikke muligheder, kreative idéer og enestående oplevelser, og som på den anden side indeholder skarpe holdninger og markante positioneringer med masser af konfliktmateriale, der skal håndteres ledelsesmæssigt. Dét stiller nogle helt særlige fordringer til de ledere, der i det daglige skal få medarbejderne til at omsætte idéer og koncepter til fungerende praksis. I et kik bag kulisserne får ledere nu mulighed for at lære, hvordan en dirigent på få dage kan få 70 musikere og solister til at levere en enestående koncert, og hvordan en instruktør på få uger får en gruppe skuespillere og sangere til at arbejde sammen om en opsætning, der på en enestående måde berører hjerte og følelser.

Det er sjældent, at man som leder får mulighed for at se en anden leder udøve ledelse i praksis og lære, hvordan man får medarbejdere til at arbejde sammen som et højtydende team. Ikke desto mindre er det det, deltagerne på lederseminaret får en unik mulighed for gennem overværelse af en prøve på musicalen, hvor instruktøren instruere skuespillere og sangere i en konkret scene.Ved at høre og opleve kunstneriske ledere i aktion og ved at opleve det færdige resultat bliver ledere således inspireret til overvejelser om, hvordan kunstnerisk lederskab kan berige ledelse og ledelsespraksis i dag.Danmark er et land, som er kendetegnet af, at kreativ udfoldelse, skabende processer, idégenerering og konceptudvikling er grundsubstans og kulturelle drivkræfter i både samfund og arbejdsliv. Det skyldes ikke mindst den høje prioritering af og tilskud til kunst og kultur. At disse forudsætninger holder i fremtiden er imidlertid ikke en selvfølge.

Kun hvis både stat, virksomheder og den enkelte borger arbejder sammen om at understøtte kunst og kunstnerisk udfoldelse, vil det danske samfund vedblive at være frit, kreativt, skabende og udviklende. Derfor ønsker de involverede fynske kunstinstitutioner og erhvervsnetværk at sætte fokus på, hvordan samarbejder og partnerskaber parterne imellem kan styrke både kulturen og erhvervslivet i årene fremover.

På den afsluttende samling vil kreativ direktør Christian Have komme med eksempler på partnerskaber mellem kunstinstitutioner og erhvervsvirksomheder og udfordre begge parter til at vækste og blive en del af det kreative Danmark gennem indgåelse af langsigtede og værdiskabende partnerskaber. De deltagende ledere vil afslutningsvis drøfte, hvordan man i en fynsk kontekst kan samarbejde og udvikle sådanne partnerskaber i fremtiden.

Undertegnede ledere inviterer hermed ledere fra kunstverdenen, offentlige og private virksomheder til at få ny ledelsesinspiration ved et kig bag kulisserne og til en drøftelse af samarbejder og partnerskaber om kunst, ledelse og virksomhedsudvikling i årene fremover.

Lederseminaret "Ledelse bag kulisserne" er arrangeret af Kunstnerisk Lederskab i samarbejde med Odense Teater, Odense Symfoniorkester, Den Fynske Opera, Fynsk Erhverv og Lederne Fyn og finder sted i Odense i december 2018 til februar 2019. Læs mere og se programmet på www.kunstnerisklederskab.dk

Tre kunstinstitutioner går i et nyt initiativ sammen med to erhvervsnetværk på Fyn om at inspirere til kunstnerisk lederskab og skabe merværdi gennem samarbejder og partnerskaber.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce