Annonce
Nyborg

Underjordisk selskabslokale, orangeri og loungeområde: Lokal familie tager over på Nyborgs eneste byhotel

Egentlig havde Joakim Kongsmark en plan om, han skulle studere videre i Japan, men det satte corona en stopper for. Derfor blev rejseeventyret byttet ud med et hoteleventyr. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Lige knap et år efter, de sidste hotelgæster forlod Hotel Villa Gulle, fik Joakim Kongsmark overdraget nøglerne til det hotel, han skal stå i spidsen for fra sommeren 2022.

Nyborg: - Det føles lidt som at træde ind i en tidslomme. Alt står på samme plads, som da hotellet lukkede for snart et år siden.

Joakim Kongsmark er sammen med sin far Hans Henrik Kongsmark ved at rydde ud i alt inventar i det lille byhotel Villa Gulle i Østervoldgade i Nyborg.

Traileren er kørt frem, så den kan læsses med det, som ikke bliver sat i porten til gratis afhentning af folk fra nær og fjern.

Annonce

Det startede mest bare som en snak henover middagsbordet. Nu står de lige midt i det.

Efter en rundvisning på hotellet og godt tre måneders forhandlinger blev snakken over middagsbordet til virkelighed: Familien Kongsmark havde købt hele Nyborgs byhotel Villa Gulle, som siden årsskiftet har stået tomt.

Familien Kongsmark har besluttet, at størstedelen af inventaret fra hotellet bliver placeret i porten ved hotellet, så nyborgensere kan komme forbi for at afhente møbler og lignende, hvis man skulle mangle et nyt bord eller nye stole. Foto: Maria Frellesen Pedersen

I starten af maj kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at Villa Gulle var blevet sat til salg, efter hotelejer Gudrun "Gulle" Simonsen gik bort i begyndelsen af året.

Indtil da havde det været usikkert, hvad der skulle ske med det lille hotel i midtbyen. Det stod dog klart, at den tidligere hotelejers datter ikke ønskede at føre hotellet videre. Og at familien derfor havde besluttet sig for at sælge hotellet.

Vi snakkede flere gange om, om vi skulle skifte navnet, men egentlig kunne vi godt lide alt det, som hotellet stod for, da Gulle (Gudrun Simonsen, red.) havde det

Joakim Kongsmark, kommende hoteldirektør for Villa Gulle

Det fik idéerne til at blomstre hos familien Kongsmark.

- Vi kunne slet ikke bære, hvis det skulle laves om til lejligheder. Jeg er tidligere rejseleder og har altid haft en drøm om at drive et hotel, men det skulle også være det rigtige sted. Jeg er født og opvokset i Nyborg, en rigtig nyborgdreng, så derfor føltes det også helt rigtigt, at det skulle være her, fortæller 26-årige Joakim Kongsmark, der skal fungere som hoteldirektør.

Stor renovering på vej

Og i midten af november blev drømmen til en realitet, da han kunne overtage nøglerne til hotellet.

Lige siden har far og søn ikke lavet andet end at hive inventar ud af hotellet, der skal igennem en gennemgribende renovering - dog med respekt for den sjæl hoteller har, som den kommende hoteldirektør udtrykker det.

- Det er nogle store sko at skulle fylde ud. Derfor er det også vigtigt, at vi fortsætter med at bevare den sjæl, der er i det. Gæsterne skal ikke forvente et trendy, minimalistisk hotel. Det bliver Villa Gulle, men i nye klæder.

Der er 26-årige Joakim Kongsmark, der skal stå i spidsen for det nyrenoverede hotel, som efter planen skal åbne, inden Tour de France kommer til byen i juli 2022. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Og fordi det har været vigtigt for familien at bevare hotellets sjæl, har den efter længere tids overvejelser også besluttet sig for at beholde hotellets navn.

- Vi snakkede flere gange om, om vi skulle skifte navnet, men egentlig kunne vi godt lide alt det, som hotellet stod for, da Gulle (Gudrun Simonsen, red.) havde det, så derfor har vi valgt, at det forsat skal hedde Villa Gulle.

Hotel Villa Gulle

Hotellet åbner efter planen i juni 2022.

Der åbnes for bookinger af værelser i april 2022.

Det kommer til at bestå af 22 værelser.

Hotellet vil fungere som overnatningssted med mulighed for morgenmad.

Derudover vil det være muligt at holde generalforsamlinger, runde fødselsdage, konfirmationer eller lignende i selskabslokalerne, som forventes at åbne senere i 2022.

Der åbnes for reservation af selskabslokaler i juni 2022.

Selv om far og søn selv er gået i gang med at rydde hotellet, er det ikke dem, der skal istandsætte det hele selv.

I december begynder en række håndværkere med den indendørs renovering, hvor værelser, reception og selskabslokaler renoveres, samtidig med, at der etableres et morgenmadskøkken og loungeområde i en af stuerne.

Derudover kommer gårdspladsen foran hotellet også fremover til at spille en stor rolle for hotellet.

Her er det meningen, at der i den gamle bunker i gården skal laves et selskabslokale med plads til 12 personer samt en vinkælder. Derudover skal der laves en terrasse med et orangeri samt to petanquebaner.

Og så har hoteldirektøren planer om, at gårdspladsen foran hotellet også skal åbnes for resten af byen.

- Vi har en idé om, at der på sigt skal arrangeres vinfestival, høstmarked, julemarkeder og koncerter herude, så vi kan invitere hele byen indenfor på pladsen. Det skal være et hyggeligt familiehotel, hvor der er plads til alle.

Annonce

Samme ånd

I takt med, at hotellet åbner, håber Joakim Kongsmark også, det bliver muligt at holde større selskaber indenfor på hotellet samt invitere gæsterne på en dagens ret.

Derfor har han også allerede nu fisket en lokal, anerkendt restaurantchef til sig, som starter på hotellet engang i løbet af 2022. Men hvem det er, ønsker han ikke at fortælle endnu.

Hvad familien Kongsmark har givet for hotellet, vil Joakim Kongsmark heller ikke oplyse. Han fortæller dog til Fyens Stiftstidende, at de har givet over den offentlige vurdering, som lå på 4,4 millioner kroner.

Derudover skal hotellet renoveres for et par millioner kroner.

- Man skal ville det. Det er der ingen tvivl om. Selv om jeg ikke har drevet et hotel før, er jeg sikker på, det nok skal komme til at gå godt. Gudrun gik fra at være stewardesse til hoteldirektør, så jeg tror på, jeg kan gøre det samme, lyder det fra Joakim Kongsmark.

Og på trods af den manglende erfaring frygter han ikke konkurrence fra de mange hoteller langs kysten i Nyborg.

- Selvfølgelig er det noget, man skal have med i tankerne, men strandhotellerne er utrolig dygtige til det, de laver. Jeg tror på, at vi kan noget andet herinde i byen. Vi bliver ikke et firestjernet hotel med vilde gastronomiske oplevelser. Vi ønsker at føre det videre i samme ånd med samme gode service, lyder det fra Joakim Kongsmark.

Indtil videre er det planen, at der skal ansættes fem fuldtidsansatte på hotellet samt en række freelancetjenere, der skal være med til at servicere gæsterne i forbindelse med større arrangementer.

Annonce
Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Bagsiden

Sprogdoktoren: Bogstavet ”jod” – eller ”joj”

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Fyn For abonnenter

Jim Lyngvild: - Hvis jeg stopper med at være et legesygt legebarn som 50-årig, vil jeg hellere stille træskoene

Fyn

Der var rå, brutal filmpremiere og kostumelegeplads, da Cafe Stiften inviterede 100 læsere på Boltinggaard Gods

Annonce