Annonce
Fyn

Et vartegn for Odense og et fyrtårn for Danmark: Så er byggeriet af Nyt OUH også officielt skudt i gang

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fik hjælp af 11-årige Jannik og 7-årige Silje, da tidskapslen skulle nedstøbes. Foto: Christian Nordholt
Byggeriet af Nyt OUH blev i praksis sat i gang kort før sommerferien, da regionen overdrog byggepladsen til den italienske totalentreprenør. Onsdag formiddag blev byggestarten så officielt markeret med ministerbesøg og nedstøbning af en tidskapsel med ting fra medarbejdere og patienter.
Annonce

Arbejdet på byggepladsen var i fuld gang, da den formelle byggestart på Nyt OUH blev skudt i gang ved et arrangement onsdag formiddag, hvor omkring 150 personer mødte frem i det opsatte telt, mens man i baggrunden kunne høre maskinerne arbejde videre.

Byggestarten blev markeret ved at nedstøbe en kasse - en slags tidskapsel, som medarbejdere og patienter på forhånd havde fyldt med forskellige ting fra sygehusets hverdag anno 2019.

Og så var der selvfølgelig også skåltaler, hvor regionsrådsformand Stephanie Lose (V) startede med at understrege, at der var tale om et historisk øjeblik.

- Det er nok ikke nogen hemmelighed, at man som regionsrådsformand har god anledning til at blive fortrolig med sikkerhedshjelme, spader og sakse på forskellige byggepladser, men det er bestemt ikke hver dag, at vi markerer en byggestart som i dag, sagde Stephanie Lose med henvisning til, at byggeriet af Nyt OUH er det markant største byggeri i regionens historie og samtidig bliver det største nybyggede sygehus i Danmark.

- Der er god grund til at glæde sig. Med Nyt OUH bliver vi endnu bedre rustet til at tage imod det, som fremtiden vil bringe, lød det fra Stephanie Lose, før sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) fik ordet.

- Når man kigger udenfor, kan det være svært at tro, men det er altså om få år, at vi har et nyt vartegn for Odense, et fyrtårn for Danmark og en sikker havn for patienterne, sagde Magnus Heunicke, der blandt andet roste Region Syddanmark for at have inddraget medarbejdere og patienter i det indledende arbejde.

Flere af de medarbejdere, der havde lagt ting i tidskapslen, var også mødt op til arrangementet, hvor kassens indhold blev præsenteret i en video. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Et sygehus for fremtiden

Både Stephanie Lose og Magnus Heunicke understregede, at man med det nybyggede sygehus vil stå markant bedre rustet til en stadig uvis fremtid, hvor nye behandlingsformer og medicin hele tiden vil påvirke behovene på sygehuset.

Sygehuset bliver nemlig bygget, så det er muligt at omstille det i relation til udviklingen.

- Vi ved ikke, hvilken vej udviklingen går. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer, at vi får et fleksibelt hospital, som kan rumme udviklingen inden for behandling, medicin og forskning, sagde Stephanie Lose.

Annonce

Tæt på videnskaben

Placeringen af Nyt OUH tæt på Syddansk Universitet blev også fremhævet som en af de helt store fordele ved det nye byggeri.

Sundhedsminister Magnus Heunicke kaldte det ligefrem en genistreg.

- Nyt OUH er ikke bare placeret tilfældigt på en bar mark tæt på motorvejen. Det er også bygget, så man kan gå mellem patientens virkelighed og forskningen. Det er altså en genistreg. Det vil give en helt unik mulighed for at bringe forskningen og patientens hverdag helt tæt på hinanden, sagde Magnus Heunicke.

Kassen blev placeret i et betonrør, som står tæt ved den fremtidige hovedindgang til Nyt OUH. Foto: Christian Nordholt
Magnus Heunicke roste blandt andet regionen for inddragelsen af patienter, medarbejdere og pårørende i forbindelse med forarbejdet til byggeriet. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce