Annonce
Middelfart

Et unikt naturområde eller et tomt betonanlæg? Få overblikket over sagen om olietankene ved Strib

Det nedlagte olielager i Strib skal mod mange borgeres ønske laves til et boligområde med højhuse. Foto: Michael Svenningsen

Røjleskov: Siden planerne om byggeprojektet blev omtalt i avisen første gang i oktober, har der været en del debat om, hvorvidt det er en god idé at lave det gamle olieberedskabslager uden for Strib til et boligområde med blandt andet punkthuse i seks plan.

Vi tager dig gennem sagen og vores dækning af den her.

1. oktober 2020

Avisen fortæller, at økonomiudvalget i Middelfart Kommune har valgt at sætte lokalplanarbejdet i gang, så det nedlagte olieberedskabslager på Billeshavevej kan blive omdannet til et nyt boligområde med plads til 116 boliger. Ejendomsudviklingsselskabet Living Development ApS får forkøbsret, og planen er at bygge tre punkthuse i seks etager og en mængde rækkehuse.

24. november 2020

Efter i et læserbrev i avisen den 18. november at have udtrykt sin modstand mod byggeriet på olielageret tager den lokale gartner Niels-Erhard Sørensen initiativ til en underskriftindsamling med hjælp fra blandt andre Lydia Krag Hansen. De besøger en række husstande i Strib, Brændeskov og Røjleskov, og den 24. november er det lykkedes at samle 100 signaturer mod at pille ved området og bygge i seks etager.

Samme dag anfægter Ib Laursen, driftsmester i Foreningen Danske Olieberedskabslager, i et læserbrev Niels-Erhard Sørensens påstand om, at området ligger i det åbne land og har været skov- og naturområde. Han skriver blandt andet, at der fra starten har været beplantning rundt om anlægget for at skåne omgivelserne, og at han heller ikke kan genkende, at der skulle være et særligt dyreliv med ugler, spætter, salamandere eller lignende på baggrund af biolog-undersøgelser.

1. december 2020

I et nyt debatindlæg anfægter Niels-Erhard Sørensen Ib Laursens påstande i indlægget den 24. november. Han hævder, at Røjleskov Sogn er et landsogn, og at der på tre af siderne rundt om olielageret er landbrug og på den fjerde en sportsplads. Han skriver samtidig, at det rige dyreliv er blevet set af både ham og andre naboer, som bor klos op ad beredskabslageret.

22. december 2020

Den 14 dage lange idéhøringsfase resulterer både i en underskriftindsamling med 156 underskrifter mod byggeprojektet og 23 høringssvar, hvoraf næsten 20 stiller sig imod.

Kritikken handler både om højden på byggeriet, ødelæggelse af naturen og bekymring for de trafikale forhold, hvis der skal bygges.

Danmarks Naturfredningsforening har også sendt et høringssvar, hvor den påpeger, at det strider imod planloven at bygge i seks etager, da området er udlagt til byggeri i to etager.

Formand for Teknisk Udvalg Regitze Tilma (V) slår fast, at lokalbefolkningen må indstille sig på, at den del af Strib skal udvikles.

Kritikken får dog ikke Living Development-direktør Lars Klitgaard til at ryste på hånden, og Ib Laursen giver udtryk for over for avisen, at der er "for mange følelser og for lidt fakta" i høringssvarene.

10. april 2021

Avisen kan nu fortælle, at byrådet 6. april har valgt at sende lokalplanen for byggeriet i otte ugers høring den 14. april på trods af mere end 200 protestunderskrifter. Politikerne gør opmærksom på, at eksisterende træer for så vidt muligt skal bevares, og at der skal være fokus på biodiversiteten.

Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd (S) peger på fordelene ved at gå i højden, fordi det vil give mulighed for at bevare et større grønt område.

Byrådet har besluttet at holde et borgermøde i forbindelse med høringsfasen.

20. april 2021

Den første rundvisning for interesserede borgere bliver afholdt på olieberedskabslageret, der normalt er lukket af. Omkring 10 personer deltager, og onsdag den 21., hvor arrangementet gentages, dukker der mindst 15 op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce