Annonce
Kultur

Et slag for litteraturen

Litnet Odense et nyt litteraturnetværk

Litnet Odense.

Udtrykket dækker over et nyt litteraturnetværk med en hel del ældre forfattere og litterære institutioner i baghånden.

Hensigten med netværket er at styrke litteraturen ved at lave litterære arrangementer og få politikerne til at forstå, at også litteraturen har brug for en lokal hensigtserklæring. En litteraturpolitik, kort sagt.

- Odense har vist nok en kulturpolitik, men litteraturen er ikke nævnt med et ord. Det er forkert, når vi oplever, hvor mange mennesker, der interesserer sig for det skrevne, siger forfatteren Jo Hermann, Odense.

Hun blev ved et møde valgt til formand for den nystiftede Litnet Odense, hvis øvrige bestyrelsesmedlemmer tæller institutleder Johs. Nørregaard Frandsen, SDU, forfatter Pia Sigmund, konsulent Bjarne Skov, lyriker Cindy Lynn Brown - og med kommunikationschef Kent Skov Andreasen, Odense Centralbibliotek, og gymnasielærer Nicolai Rekve Eriksen som suppleanter.

Annonce

God støtte

En af stifterne er byrådspolitiker Alex Ahrendtsen, DF.

- Han er forlægger og litteraturuddannet og har været en god støtte i processen med at danne foreningen, siger Jo Hermann.

Litnet Odense skal efter planen samle forfattere, redaktører, boghandlere, bibliotekarer, undervisere og læsere og holde netværksmøder, som samler aktuelle temaer op. Dermed håber foreningen, at man kan få ting til at ske, som ellers ikke ville være sket - i Odense.

- Vi ønsker os en koordinator ansat af Odense Kommune, og vi ved, at vores ønske er med på budgetforhandlingerne i denne uge, siger Jo Hermann, der sammen med resten af Litnet allerede er i gang med at stable et større litterært arrangement på benene.

Litteraturnetværket arbejder på at få et fast sted i Kulturmaskinen, der skal starte næste sommer som kulturens mødested.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce