Annonce
Fyn

Et skridt nærmere lokalt politi: Her skal to nye nærpolitistationer ligge på Fyn

Der har tidligere været en politistation i Nyborg, og med flerårsaftalen skal Fyns Politi nu finde egnede lokaler til en ny nærpolitistation. Den kan måske åbne allerede i efteråret. Arkivfoto: Michael Bager
Med justitsminister Nick Hækkerups (S) udmelding om 20 nye nærpolitistationer på landsplan ligger det fast, at Fyn får to af dem i henholdsvis Assens og Nyborg. I Assens kan stationen muligvis åbne allerede til sommer, mens det nok først bliver til efteråret i Nyborg.

Fyn: Det, der har længe været et stort ønske hos både politi, politikere og borgere på Fyn, nemlig to nye nærpolitistationer I Assens og Nyborg, er nu en realitet.

- Det er noget, jeg virkelig glæder mig over. Da jeg kom til Fyn som politidirektør, var det en ønskedrøm at nå dertil, hvor vi kunne påbegynde en proces med at bringe politiet tættere på befolkningen. Nu får vi en ekstra form for nærhed, siger Arne Gram, politidirektør i Fyns Politi.

På landsplan skal der efter den nye flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden oprettes 20 nye nærpolitistationer - eller nærpolitienheder, som de bliver kaldt - for at styrke den lokale og nære politiindsats. Selv om Fyn allerede ved aftalens indgåelse før jul havde udsigt til to af dem, ser det nu endnu lysere ud.

Annonce

Assens og Nyborg i spil

Dengang var Assens og Nyborg allerede i spil som de to steder på Fyn, hvor der skal oprettes nærpolitistationer. Men der var dog dengang stadig usikkerhed om placeringerne. Det er der ikke længere, og hvis det står til den fynske politidirektør kan ét af stederne - nemlig Assens - måske være klar i løbet af sommeren - enten før eller efter sommerferien.

- Det er ikke, fordi vi ikke har været ude på Fyn, for det har vi. Vi har været meget synlige i 2020, og nu får vi en ekstra nærpolitienhed, hvor folk i Assens og Nyborg lærer deres politifolk endnu bedre at kende. Vi tror på, at kendskab avler tryghed, og tryghed avler tillid til os, så alle parter har noget ud af det, siger politidirektøren.

Fyns Politi har for nylig ansat en bygningskonstruktør, som blandt andet har fået til opgave sammen med Bygningsstyrelsen at hjælpe med at finde de rigtige lokaler i de to fynske kystbyer.

Annonce

Plads på rådhuset

I Assens er tanken at bruge den politibutik, som allerede nu er etableret i Assens Rådhus, og her vil der ligesom ved de øvrige nye nærpolitistationer være en større synlighed end i dag.

Målet er en åbningstid omkring 15 timer ugentlig, og med fem faste betjente tilknyttet. Det er et kvantespring af de store i forhold til de få timer om måneden, der i dag er åbent i politibutikken, og som længe har fået massiv kritik fra både borgere og lokalpolitikere.

Hos Assens-borgmester Søren Steen Andersen (V) er der stor glæde over, at de foreløbige planer fra før jul nu kommer til at holde stik, og han ser hver dag de halvtomme lokaler på rådhuset, som han håber skal genskabes fra politibutik til nærpolitistation.

- Nøglen skal bare i låsen, og der skal ikke en gang støves af, for det hele er klar til at rykke ind i, siger borgmesteren.

Annonce

Mere synligt politi

Han slår dog også fast, at de dage med en stor politistation med bemanding døgnet rundt i en selvstændig politikreds, sådan som det var inden politikredsreformen i 2007, aldrig kommer igen.

- Det er heller ikke det, folk forventer, men de forventer noget mere synligt politi. Politiet har en høj stjerne i samfundet. Det er noget, man regner med, og det er "vores", siger Søren Steen Andersen.

Nærpolitistationer

Der oprettes 20 nye nærpolitistationer fordelt over hele landet. På Fyn er det i Assens og Nyborg.

På hver station skal arbejde mindst fem betjente, og stationen skal være åben for borgerne i 15 timer om ugen, som den enkelte station selv kan fastlægge.

På nærpolitistationen vil borgerne kunne foretage anmeldelser, være i dialog med politiet, og få råd og vejledning.

I alt tilføres de 20 nye stationer 110 betjente.

Med nærpolitistationerne vil politiet også være mere synligt for borgerne. Der er lagt op til, at nærpolitistationerne kan anvendes som supplerende arbejdssted for beredskabet, når det f.eks. skal foretage mindre afhøringer.

Aftalen gælder fra 2021 til 2023.

For ham har det været en lang proces med at overbevise justitsministeren om en decentralisering af politiet og en nærpolitistation i netop Assens.

- Derfor er det en forløsning, at aftalen nu er beseglet, og nu kommer den praktiske side. Det er en stor fornøjelse, at det rykker nu, siger Assens-borgmesteren.

Annonce

Centralt i Nyborg

Mens placeringen i Assens er nogenlunde oplagt, hvis ellers Bygningsstyrelsen er enig, ser det lidt anderledes ud i Nyborg. Her har færdselspolitiet en afdeling ved Fynske Motorvej, men det er ikke dér, en ny nærpolitistation formentligt skal placeres.

- I Nyborg ser vi meget frem til at byde velkommen til den kommende politienhed. En central placering og tilstedeværelsen i Nyborg by vil medføre en øget synlighed, og derved øge trygheden blandt borgerne, siger Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg.

Målet er at finde egnede lokaler i Nyborgs centrum, og det skal ske sammen med Bygningsstyrelsen. Ifølge Arne Gram kan en åbning ske i Nyborg i løbet af efteråret.


Nøglen skal bare i låsen, og der skal ikke en gang støves af, for det hele er klar til at rykke ind i.

Søren Steen Andersen (V), borgmester, Assens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce