Annonce
Nordfyn

Ét skridt nærmere: 100.000 kroner til ny multibane

Bogense Gymnastik- og Idrætsforening vil med sit familiesportsprojekt gerne aktivere forældre til selv at dyrke sport, imens børnene træner. PR-foto.
Bogense Gymnastik- og Idrætsforening har modtaget 100.000 kroner fra Nordea-fonden til byens nye multibane, der skal være rammen om familiesport og fællesspisning.

Bogense: - Vi håber, at vi kan styrke klublivet ved, at forældrene kan dyrke sport samtidig med, at de har afleveret deres børn.

Sådan lyder det fra Lasse Andersen fra Bogense Gymnastik- og Idrætsforening, der er en af initiativtagerne til en ny multibane i Bogense. En multibane, der nu er kommet et skridt nærmere at blive en realitet. Bogense Gymnastik- og Idrætsforening har nemlig modtaget 100.000 kroner fra Nordea-fondens lokalpulje, der er øremærket til lokalt forankrede projekter inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Annonce

Familiesport

Tanken med den nye multibane er at tilbyde et familiemedlemskab og invitere til fællesspisning på træningsaftener for hele familien under samlebetegnelsen familiesport. Uden for de almindelige træningstider er det meningen, at banen skal kunne benyttes af udenforstående Bogense-borgere.

Selvom multibanen nu har modtaget en solid økonomisk indsprøjtning på 100.000 kroner, er der stadig et stykke vej til etableringen af en fuldt udbygget multibane, som forventes at koste halvanden million kroner.

- Vi har mange ansøgninger ude og er oppe på samlet en halv million kroner, så det kan være, at vi kommer til at åbne banen i etaper, lyder det fra Lasse Andersen, der håber - og tror - at multibanen kan stå klar om et års tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce