Annonce
Nordfyn

Ét skridt nærmere: 100.000 kroner til ny multibane

Bogense Gymnastik- og Idrætsforening vil med sit familiesportsprojekt gerne aktivere forældre til selv at dyrke sport, imens børnene træner. PR-foto.
Bogense Gymnastik- og Idrætsforening har modtaget 100.000 kroner fra Nordea-fonden til byens nye multibane, der skal være rammen om familiesport og fællesspisning.

Bogense: - Vi håber, at vi kan styrke klublivet ved, at forældrene kan dyrke sport samtidig med, at de har afleveret deres børn.

Sådan lyder det fra Lasse Andersen fra Bogense Gymnastik- og Idrætsforening, der er en af initiativtagerne til en ny multibane i Bogense. En multibane, der nu er kommet et skridt nærmere at blive en realitet. Bogense Gymnastik- og Idrætsforening har nemlig modtaget 100.000 kroner fra Nordea-fondens lokalpulje, der er øremærket til lokalt forankrede projekter inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Annonce

Familiesport

Tanken med den nye multibane er at tilbyde et familiemedlemskab og invitere til fællesspisning på træningsaftener for hele familien under samlebetegnelsen familiesport. Uden for de almindelige træningstider er det meningen, at banen skal kunne benyttes af udenforstående Bogense-borgere.

Selvom multibanen nu har modtaget en solid økonomisk indsprøjtning på 100.000 kroner, er der stadig et stykke vej til etableringen af en fuldt udbygget multibane, som forventes at koste halvanden million kroner.

- Vi har mange ansøgninger ude og er oppe på samlet en halv million kroner, så det kan være, at vi kommer til at åbne banen i etaper, lyder det fra Lasse Andersen, der håber - og tror - at multibanen kan stå klar om et års tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce