Annonce
Odense

Et seniorbofællesskab med deleøkonomi og særlig service

Stemningsbillede fra de foreløbige visioner for seniorbofællesskabet Snestrup Have.
I Snestrup Have vil udlejerne holde snor i de fælles faciliteter og aktiviteter. Her vil være cafe med professionel kok, delebiler og ansatte til at holde styr på yogahold med mere.

Også private udlejere har fået øjnene op for de populære seniorbofællesskaber. Et eksempel er pensionsselskabet PFA, der bygger i Gartnerbyen, og et andet er Miljøbo fra Tommerup, der vil omdanne det gamle seminarium i Bolbro til et seniorbofællesskab.

Også i Tarup er der planer om et seniorbofællesskab i privat regi.

Brødrene Henrik og Jesper Nygaard har købt Rugårdsvej 286, der tidligere tilhørte Tietgenskolen, med henblik på at skabe et seniorbofællesskab, som de vil kalde Snestrup Have. Ideen er at skabe et nyt og lidt anderledes seniorbofællesskab efter amerikansk forbillede, hvor deleøkonomi og bæredygtighed også er vigtige overskrifter.

Projektet kommer til at indeholde 156 rækkehuse i tre forskellige størrelser på 70, 90 og 100 kvadratmeter og med flere store fælles parkeringspladser. Der vil desuden komme et 400 kvadratmeter stort fælles cafehus og et aktivitetshus, hvor der kan være forskellige værksteder, haveredskaber og andet.

- Vores vision er ikke et seniorbofællesskab i klassisk forstand. Vi bejler blandt andet til de lidt yngre i slut halvtredserne, som stadig arbejder og ikke har hjemmeboende børn. Desuden ønsker vi at gå skridtet videre og facilitere fællesskabet. Vi vil for eksempel have en professionel kok i cafe-huset og være med til at sørge for, at der er aktiviteter at gå til. Det kunne være yoga, vinsmagning, fællesspisninger og ture til udlandet for at nævne nogle eksempler, fortæller Jesper Nygaard.

Stor interesse

For ejerne af Snestrup Have er fællesskabet vigtigt, og derfor vil de gøre en særlig indsats.

- Vi ønsker, at der skal holdes liv i fællesskabet i Snestrup Have, og det kan nogle gange være svært på sigt i seniorbofællesskaber, hvor der måske er masser af energi til en begyndelse, men hvor der også er fare for, at tingene kan ebbe ud. Det ønsker vi at undgå, understreger Jesper Nygaard.

De to ejere fortæller også, at der vil være delebiler og -cykler, som lejerne kan benytte, og at der vil være mulighed for at spise i cafeen fire gange om ugen. Betalingen for at benytte sig af faciliteterne skal delvis foregå som en slags abonnementsordning og som direkte betaling for mad, drikkevarer med mere.

Projektet er stadig nyt og foreløbigt på ideplanet. Brødrene Nygaard har købt grunden, som de overtager i marts 2020. De har afholdt en arkitektkonkurrence, som Archidea har vundet. De har desuden lavet en hjemmeside, hvor man kan læse mere om projektet.

- Vi er allerede meget optimistiske. Uden at have gjort noget for det, har vi allerede fået mere end 100 henvendelser og har skrevet folk op på en interesseliste, fortæller Jesper Nygaard.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Video: Vild biljagt gennem gaderne: Borgere måtte springe til side for rød Citröen

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

OB

18-årig OB-spiller har overhalet egne forventninger: Jeg sætter mig ét mål ad gangen

Odense For abonnenter

66-årige Søren er lam i venstre side af kroppen: Klager over, han kun kan komme på toilettet på faste tider

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med nyt om fodboldgudernes Thor, Næsby-talenter til AaB og dit og dat

Odense

Fyns Politi efterlyser vidner til knivstikkeri i Odense

Sport

OL mens du sov: Pernille Blume vinder bronze i 50 meter fri

Sport

Viktor Axelsen spiller sig i OL-finalen efter sejr over favoritdræber

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Kerteminde

Kurt byttede familiens faste ferier til frihed: Vi har oplevet noget, man ikke kunne i et sommerhus

Annonce