Annonce
Debat

Et navneskift til omstridt facebookgruppe kunne i den grad bidrage positivt

Poul Erik Kristiansen. Privatfoto

Læserbrev: Ganske sympatisk tanke, når administratorerne bag facebookgruppen ”Assens Kommune svigt af de ældre ” gerne vil tale om bedre forhold for de ældre.

Det store spørgsmål er bare, om ikke man med gruppens nuværende navn skyder efter den forkerte skydeskive?

Skytset burde snarere rettes mod det nuværende regeringsbærende parti S og KL (Kommunernes Landsforening med en socialdemokratisk formand), som netop har bedt Assens Kommune om at barbere 8,3 millioner kroner af det netop vedtagne budget, og som i øvrigt heller ikke tidligere har været i stand til at tildele de fattige kommuner, herunder Assens Kommune, tilstrækkeligt med midler til netop velfærdsområdet.

Annonce

Et mere passende navn til facebookgruppen burde være: ”KL og Regeringens svigt af de ældre og handicappede i Assens Kommune”.

Jeg har tidligere foreslået et navneskift til facebookgruppen og ovenikøbet brugt udtrykket: ”Det hjælper ikke at skide i egen rede”.

Jeg har tidligere foreslået et navneskift til facebookgruppen

Poul Erik Kristiansen, SF-kandidat

Det mener jeg faktisk stadig. Gruppens nuværende aggressive og til tider nedgørende ytringer mod navngivne personer eller partier i Assens Kommune bidrager ikke til løsninger på området.

Ved, med et navneskifte at rette kanonerne den rigtige vej, mod regeringen og KL, kunne der måske tænkes en lidt større forståelse om facebookgruppen. Særligt hvis man som administratorer i gruppen også formåede at frasortere lidt i nedgørende og aggressive ytringer, som bestemt ikke gør noget godt for velfærden.

Avisen har forelagt læserbrevet for facebookgruppen "Assens Kommune svigt af de ældre og handicappede". Her svarer Poul Hansen:

Facebooksiden kom til verden som en reaktion på, at Assens Kommune i efteråret 2018 i forbindelse med budgetaftalen for 2019 vedtog store nedskæringer på social- og sundhedsområdet. Herunder at skære ned på rengøringen i hjemmehjælpen for de ældre fra hver 3. uge til hver 5. uge.

Forinden havde Assens Kommune og facebookgruppens mellemkomst forårsaget en landsdækkende debat. Kommunen genindførte herefter den tidligere standard på rengøring hver 3. uge i hjemmehjælpen. Men den selvforårsagede stempling af Assens som kommunen, der har en ekstraordinær lav standard i plejen og omsorgen for de ældre, var sket.

"Assens Kommune svigt af de ældre og handicappede" fortsatte deres arbejde med at påvise den meget lave standard i plejen og omsorgen for de ældre og handicappede – også selvom der efterfølgende er blevet gennemført en demografiregulering.

Betragtningerne om sammenhængen mellem budgetforhandlinger, serviceramme og aftalen mellem staten og kommunerne må Poul Erik rette til de parter, han mener er involverede heri, herunder evt. hvor Poul Erik selv står med sit parti i forhold til ældrepleje og -omsorg.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Boldene fløj i øst og vest i åbningskampen - men Viktor Axelsen bevarede det kølige overblik og vandt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Nyborg

Bytte- og børsdag for frimærkesamlere

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce