Annonce
Assens

Et naturområde med stort N: Tre forskelle på klimasøer i de to Tommerupper

Martin Winther-Gaasvig, formand for Tommeruppernes lokalråd. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Tommerup St.: Tommeruppernes Lokalråd er for anden gang i færd med at skabe et rekreativt helle på Højfyn.

I Tommerup, hvor Assens Forsyning i 2019 etablerede regnvandssøer ved Kirkebjerg, holdt lokalrådet blandt andet plantedag, hvor 60 frivillige hjalp med at plante 163 frugttræer og -buske.

Nu er lokalrådet i færd med at søge penge til Tallerupsøerne, som er lokalrådets arbejdstitel på de regnvandssøer, Assens Forsyning nu er i færd med at etablere i Tommerup Stationsby. Der er planlagt stier, bænke, frokosthytte, beplantning, shelter og rekreative pladser med plads til leg og motion.

1 Lokalrådet skal finde flere penge

Da området ved søerne på Kirkebjerg i Tommerup skulle beplantes og indrettes til rekreativt område i 2019, var det Assens Kommune der stod for fundrasing. Lokalrådet var her med ansøger, og her bidrog Assens Kommune også med en større del af økonomien, end det er tilfældet ved projektet i Tommerup Stationsby. 

Tommeruppernes Lokalråd skal søge stort set det fulde beløb - to mio. kroner - ved fonde, fortæller formand Martin Winther-Gaasvig.

- Vi har foreløbig søgt omkring to mio. kroner hos 10 fonde, men har fået afslag på de fleste. Vi søger videre, men det tager lang tid, kan vi se, for vi er ikke professionelle fundraisere, og vi er ikke så mange om arbejdet.

Indtil nu har Tommeruppernes Lokalråd samlet omkring 265.000 kroner ind til projektet.

2 Naturområde med stort N

Det syv hektar store område ved Tallerupsøerne skal beplantes med størst muligbiodiversitet for øje.

Hvor området ved Kirkebjerg i Tommerup er plantet til med frugttræer og -buske, skal området i Tommerup Stationsby i højere grad afspejle naturen. Det skal formidles på nogle informationstavler, der sættes op.

- Det skal være et naturområde med stort N, siger Martin Winther-Gaasvig.

3 Beplantning høstes i nabolaget

Planterne ved regnvandssøerne skal være egnsbestemte, og nogle af dem skal hentes som frø i lokalområdet, for eksempel fra Brændholt Bjerg, siger lokalrådsformanden.

Planen for beplantning bliver lagt i samarbejde med Assens Kommunes natur- og miljøafdeling, og der bliver lavet et arrangement sammen med kommunen om at samle planterne ind.

- Det er meget vigtigt, at planterne passer ind i området. Det skal ikke være for spraglet, og det skal øge værdien i det, der er der i forvejen, siger Martin Winther-Gaasvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce