Annonce
Nordfyn

Et lille plus på VM i Cyklecross: - Det er meget stort for os

Området ved Kyst Camping Bogense ud mod Kattegat var forvandlet til en kæmpe cykelfest i weekenden den 2.-3. februar 2019, da VM i Cyklecross blev afviklet i Bogense. Arkivfoto: Sugi Thiru
Regnskabet er nu gjort op for World Cup og VM i Cyklecross i Bogense. Resultatet viser et plus på 10.729 kroner. - Vi er rigtig glade for, at målsætningen om at gå i nul blev overholdt, lyder det fra NEET-direktør.

Bogense: Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme. Det samlede budget for World Cup og VM i Cyklecross var på cirka 11,4 millioner kroner. Resultatet viser et overskud på 10.729 kroner. Var det forventet?

- Vi havde forventet et 0-resultat, så vi er rigtig glade for, at vores målsætning om at gå i nul blev overholdt. NEET har brugt 1,1 millioner kroner plus en hulens masse arbejde (svarer til cirka en million kroner, red), Sport Event Fyn 1,8 millioner kroner og Sport Event Danmark 3,6 millioner kroner, og den kapital blev smidt ind under den hat, der hedder CrossDenmark. Disse penge får vi ikke tilbage, men hvis vi var kommet ud med røde tal på bundlinjen, så skulle Sport Event Fyn og NEET have betalt halvdelen af det underskud.

- Det er meget stort for os, at vi er kommet ud med et nul. Vi har ikke prøvet at lave VM i Cyklecross før, og det er 20 år siden, det sidst var i Danmark, da det blev holdt i Middelfart, så budgettet var behæftet med mange usikkerhedsmomenter.

Bag regnskabet gemmer sig højere indtægter end forventet, men også ekstra udgifter. Kan du uddybe?

- På indtægtssiden er vi lykkedes ekstremt godt med samarbejdsaftaler med sponsorer. Således har indtægterne været 60 procent over et i forvejen ambitiøst budget. Jeg tror, det skyldes, at vi har haft et godt og attraktivt produkt, og så har vi lavet et fokuseret salg.

Hvad med udgifter?

- Generatorleje. Vi regnede med, at vi skulle bruge en stor generator, der kunne levere strøm til festtelte, storskærme osv, men jo tættere vi kom på afviklingen, kunne vi se, at det var håbløst, hvis den ene generator gik i stykker. Vi endte med at leje syv eller otte generatorer, og det kostede noget mere, end vi havde budgetteret med. Vi valgte også at få sat en storskærm mere op, da det var med til at give en bedre tilskueroplevelse.

CrossDenmark har omsat for fem millioner kroner hos de fynske virksomheder, heraf tre millioner kroner på Nordfyn. Hvordan er I kommet frem til det tal?

- Jeg har siddet og kigget på, hvad vi har betalt til de forskellige leverandører. Vi har eksempelvis købt mad til de frivillige i Meny i Bogense, vi har købt mad til tilskuerne hos Superbrugsen i Søndersø osv.

I har ikke noget tal på, hvor meget omsætning det har givet til de lokale butikker, hoteller mv?

- Der kommer en rapport i løbet af en måned eller to, hvor turismeomsætningen i forbindelse med VM i Cyklecross er gjort op.

I har i regnskabet afregnet op mod 200.000 kroner til lokale foreninger for deres hjælp. Hvad dækker disse udgifter?

- Vi har haft omkring 550 frivillige med som hjælpere. Vi har fordelt penge til foreningerne, efter hvor mange folk de stillede op med og i hvor mange timer. Jeg er superglad for, at vi har været med til at skabe indtægter til lokale foreninger, mens de frivillige har haft en fed oplevelse i forbindelse med arbejdet under VM i Cyklecross. Vi havde ikke kunnet afvikle dette store arrangement uden opbakningen fra de frivillige, så de skal have en stor tak.

Vi har fået en pressemeddelelse fra jer med de vigtigste regnskabstal. Hvorfor vil I ikke lægge hele regnskabet frem?

- Der ligger nogle samarbejdsaftaler med forskellige parter, som ikke ønsker at få offentliggjort økonomiske forhold - det er i øvrigt normal procedure i erhvervslivet. Jeg har nogle rammetal, som du gerne må se, hvis du vil.

VM i Cyklecross i Bogense var et samarbejde mellem Sport Event Danmark, Sport Event Fyn, Nordfyns Erhverv og Turisme samt Danmarks Cykle Union. Over 15.000 tilskuere var med til VM-festen i weekenden 2. og 3. februar.

Annonce

Vi havde ikke kunnet afvikle dette store arrangement uden opbakningen fra de frivillige, så de skal have en stor tak.

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.

VM i Cyklecross i Bogense

I 2017 udpegede den internationale cykelunion, UCI, Nordfyn som vært for VM i Cyklecross. Cykelløbet blev afviklet den 2.-3. februar 2019 i Bogense.

Over 15.000 tilskuere var i løbet af weekenden med til cykelfesten i den nordfynske købstad. Over halvdelen af billetterne var købt i udlandet. Der var især mange belgiere og hollændere.

Oprindelig har cyklecross altid været meget populær i Frankrig, Belgien og Holland, men nu er sporten blevet mere udbredt. VM i Cyklecross er tidligere blevet holdt én gang i Danmark - i 1998 i Middelfart.

VM i Cyklecross i Bogense blev transmitteret i 30-35 lande, på 15-17 tv-stationer og med op mod 50 millioner seere. TV 2 stod for tv-produktionen, og cykelløbet blev i dansk tv vist live på TV 2 Sport.

Der var et samlet budget på 11,4 millioner kroner på World Cup i november '18 og VM i Cyklecross i Bogense i februar '19. NEET betalte 1,1 mio. kroner, Sport Event Fyn: 1,8 mio. kroner og Sport Event Danmark: 3,6 mio. kroner. Resten af indtægterne kom fra sponsorer, tilskuerindtægter, salg af mad osv.

Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

To gange Falch i Bogense Kirke

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Mindeord For abonnenter

Mindeord: I byrådssalen boltrede Per Berga sig som en fisk i vandet

Annonce