Annonce
Danmark

Et internationalt scoop: Lennon og McCartney får verdenspremiere på Fredericia Teater

"She loves You" er bygget op om 30 af Lennon og McCartneys største sange og får verdenspremiere på Fredericia Teater den oktober 2019. Plakat: Fredericia Teater

Fredericia Teaters kreative hold bag kæmpesuccesen Klokkeren fra Notre Dame skal sammen med det danske teaterselskab Maestro Production og kapelmester Mikkel Rønnow skabe musicalen "She Loves You" over John Lennon og Paul McCartneys legendariske musik. Musicalen får verdenspremiere til oktober 2019.

Fredericia: Næste teatersæson i Danmark byder på et scoop af internationale dimensioner:

Fredericia Teater og det danske teaterselskab Maestro Productions er gået sammen for at løfte den enorme opgave at skabe en ny musical med internationalt format, baseret på John Lennon og Paul McCartneys fantastiske og udødelige numre fra Beatles-årene 1962-70. Det skriver Fredericia Teater i en pressemeddelelse torsdag.

- Det er sensationelt lykkedes os at sikre rettighederne til at producere en musical baseret på et af verdens mest berømte sangkataloger, og "She Loves You" får verdenspremiere den 11. oktober 2019 på Fredericia Teater og Københavner-premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i sommeren 2020, oplyser Fredericia Teater.

Det er Fredericia Teater og selskabet Maestro Productions, der er gået sammen om at producere den originale, nye danske musical. Maria Lucia og Emil Birk Hartmann har to af hovedrollerne i forestillingen.

Annonce

Romantisk thriller

"She Loves You" spiller fra 8. til 27. oktober 2019.Forpremiere: 8-9-10. oktober og verdenspremiere fredag den 11. oktober.

I 2020 flytter forestillingen til Det kongelige Teaters gamle scene med premiere fredag den 19. juni.

Der bliver tale om en ny romantisk musicalthriller med de uforglemmelige sange af John Lennon og Paul McCartney. En moderne fortælling om håb, venskab og kærlighed. De tidsløse sange af John Lennon og Paul McCartney danner rammen om en moderne fortælling om to unge idealister og deres søgen efter håb i en verden, der er ved at falde fra hinanden. Med hjælp fra en gådefuld kvinde tager en ung forsker og en musiker på en udfordrende jagt efter nøglen til klodens fremtid, som sætter deres opfindsomhed og kærlighed på prøve.

Blandt de mange klassikere, der indgår i opsætningen, kan blandt andet nævnes Let It Be, Yesterday, She Loves You, All My Loving, Blackbird, A Hard Day's Night, With a Little Help From My Friends, Eleanor Rigby, We Can Work It Out, Here, There and Everywhere, Get Back og Across the Universe.

Jukebox

Der har før været lavet teaterkoncerter, mindeshows og portrætforestillinger om The Beatles både herhjemme og internationalt, men med "She Loves You" får Lennon & McCartney sin første helt egen "jukebox-musical" i Danmark, skriver Fredericia Teater.

Det bliver med en ny original historie fortalt med det berømte sangkatalog som musikalsk motor i forestillingen, som man kender det fra globale megasucceser som Mamma Mia! (ABBA) og We Will Rock You (Queen) og Fredericia teaters egen kæmpesucces Shu-bi-dua, som man også kan glæde sig til i en opgraderet version i foråret 2020.

De 30 største hits

Publikum skal opleve omkring 30 af Lennon og McCartneys største hits. Alle sangene i forestillingen er fra de plader, som The Beatles udgav i årene 1962-70.

Maestro Productions med teaterproducent og kapelmester Mikkel Rønnow i spidsen fik ideen til "She loves you" og gik til Fredericia Teater for sammen med teatret at udvikle og skabe én af næste års mest ambitiøse danske teaterproduktioner.

Med de to aktører er alle sejl sat til for at skabe en musicalproduktion, der gør John Lennon og Paul McCartney ære, lyder det i pressemeddelelsen, og baggrunden kan dårligt være bedre. Tilsammen har de de to aktører tegnet sig for fire af de allerstørste teatersucceser i Danmark i 2018.

Fredericia Teater med Prinsen af Egypten, Seebach i København og premieren på Disneys Tarzan - alle tre anmelderroste publikumssucceser, og Mikkel Rønnow med en ny, anmelderrost opsætning af Chess, der har gået sin sejrsgang over hele landet.

Års drøm

Mikkel Rønnow fra Maestro Productions har drømt om en musical på baggrund af Lennon/McCartney-sangene i årevis.

- Jeg har i mange år drømt om at skabe en ny musical, baseret på verdens vel mest berømte sangkatalog og med internationalt potentiale. Vi ledte i hele Skandinavien for at finde det mest succesfulde musicalteater til at producere den første, vigtige opsætning af forestillingen, og her kunne ingen andre konkurrere med Fredericia Teaters utrolige succes med netop at få helt nye forestillinger på benene. Det er meget lykkeligt, at vi nu kan samle kræfterne og forhåbentligt give publikum en oplevelse i særklasse for både ører, øjne, hjerne og hjerte, udtaler Mikkel Rønnow.

Søren Møller, teaterchef på Fredericia Teater greb ideen med begejstring:

- Denne her forestilling falder fuldstændig perfekt i forlængelse af Shu-bi-dua - The Musical, Seebach og Fredericia Teaters store erfaring med at udvikle nye musicals. Lennon og McCartneys vidunderlige sange er som skabt til en ny, original musical, der både kan appellere til et dansk og internationalt publikum.

Bærende hovedroller på plads

Fredericia Teater og Maestro Productions vil henover de kommende måneder afholde auditions for at besætte alle rollerne til det store ensemble i "She Loves You", men to af de bærende hovedroller er på plads. Den kvindelige hovedrolle spilles af Maria Lucia og den mandlige af Emil Birk Hartmann.

Maria Lucia er tilbage for første gang i to år efter en afstikker til Stockholm for at spille den ene hovedrolle i musical-versionen af Ghost, og Emil Birk Hartmann, som fik et kæmpe gennembrud med hovedrollen som Mick i Shu-bi-dua - The Musical i 2015 og senest har haft kæmpesucces i blandt andet The Book of Mormon på Det Ny Teater og som Rasmus Seebachs bror Nicolai i musicalen Seebach på Fredericia Teater, spiller den mandlige hovedrolle.

Stjernehold samlet

Forestillingen skabes af det kreative hold bag Fredericia Teaters prisbelønnede dundersucces Disneys Klokkeren fra Notre Dame. Holdet er samlet for første gang siden premieren på forestillingen i 2016.

Iscenesættelsen lægges i hænderne på Thomas Agerholm, som udover Klokkeren fra Notre Dame også har instrueret både Shu-bi-dua - The Musical og Seebach. Koreografien står amerikanske Lynne Formato for. Hun har senest instrueret og koreograferet Tarzan-musicalen og en stribe andre af Fredericia Teaters succeser.

Scenografen Benjamin la Cour, der fik samtlige anmeldere til at måbe med sin spektakulære scenografi til Klokkeren fra Notre Dame, vender for første gang siden succesen tilbage til Fredericia Teater, og med på holdet er også lyddesigner Tim Høyer og lysdesignere Mike Holm og Martin Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce