Annonce
Danmark

Et internationalt scoop: Lennon og McCartney får verdenspremiere på Fredericia Teater

"She loves You" er bygget op om 30 af Lennon og McCartneys største sange og får verdenspremiere på Fredericia Teater den oktober 2019. Plakat: Fredericia Teater

Fredericia Teaters kreative hold bag kæmpesuccesen Klokkeren fra Notre Dame skal sammen med det danske teaterselskab Maestro Production og kapelmester Mikkel Rønnow skabe musicalen "She Loves You" over John Lennon og Paul McCartneys legendariske musik. Musicalen får verdenspremiere til oktober 2019.

Fredericia: Næste teatersæson i Danmark byder på et scoop af internationale dimensioner:

Fredericia Teater og det danske teaterselskab Maestro Productions er gået sammen for at løfte den enorme opgave at skabe en ny musical med internationalt format, baseret på John Lennon og Paul McCartneys fantastiske og udødelige numre fra Beatles-årene 1962-70. Det skriver Fredericia Teater i en pressemeddelelse torsdag.

- Det er sensationelt lykkedes os at sikre rettighederne til at producere en musical baseret på et af verdens mest berømte sangkataloger, og "She Loves You" får verdenspremiere den 11. oktober 2019 på Fredericia Teater og Københavner-premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i sommeren 2020, oplyser Fredericia Teater.

Det er Fredericia Teater og selskabet Maestro Productions, der er gået sammen om at producere den originale, nye danske musical. Maria Lucia og Emil Birk Hartmann har to af hovedrollerne i forestillingen.

Annonce

Romantisk thriller

"She Loves You" spiller fra 8. til 27. oktober 2019.Forpremiere: 8-9-10. oktober og verdenspremiere fredag den 11. oktober.

I 2020 flytter forestillingen til Det kongelige Teaters gamle scene med premiere fredag den 19. juni.

Der bliver tale om en ny romantisk musicalthriller med de uforglemmelige sange af John Lennon og Paul McCartney. En moderne fortælling om håb, venskab og kærlighed. De tidsløse sange af John Lennon og Paul McCartney danner rammen om en moderne fortælling om to unge idealister og deres søgen efter håb i en verden, der er ved at falde fra hinanden. Med hjælp fra en gådefuld kvinde tager en ung forsker og en musiker på en udfordrende jagt efter nøglen til klodens fremtid, som sætter deres opfindsomhed og kærlighed på prøve.

Blandt de mange klassikere, der indgår i opsætningen, kan blandt andet nævnes Let It Be, Yesterday, She Loves You, All My Loving, Blackbird, A Hard Day's Night, With a Little Help From My Friends, Eleanor Rigby, We Can Work It Out, Here, There and Everywhere, Get Back og Across the Universe.

Jukebox

Der har før været lavet teaterkoncerter, mindeshows og portrætforestillinger om The Beatles både herhjemme og internationalt, men med "She Loves You" får Lennon & McCartney sin første helt egen "jukebox-musical" i Danmark, skriver Fredericia Teater.

Det bliver med en ny original historie fortalt med det berømte sangkatalog som musikalsk motor i forestillingen, som man kender det fra globale megasucceser som Mamma Mia! (ABBA) og We Will Rock You (Queen) og Fredericia teaters egen kæmpesucces Shu-bi-dua, som man også kan glæde sig til i en opgraderet version i foråret 2020.

De 30 største hits

Publikum skal opleve omkring 30 af Lennon og McCartneys største hits. Alle sangene i forestillingen er fra de plader, som The Beatles udgav i årene 1962-70.

Maestro Productions med teaterproducent og kapelmester Mikkel Rønnow i spidsen fik ideen til "She loves you" og gik til Fredericia Teater for sammen med teatret at udvikle og skabe én af næste års mest ambitiøse danske teaterproduktioner.

Med de to aktører er alle sejl sat til for at skabe en musicalproduktion, der gør John Lennon og Paul McCartney ære, lyder det i pressemeddelelsen, og baggrunden kan dårligt være bedre. Tilsammen har de de to aktører tegnet sig for fire af de allerstørste teatersucceser i Danmark i 2018.

Fredericia Teater med Prinsen af Egypten, Seebach i København og premieren på Disneys Tarzan - alle tre anmelderroste publikumssucceser, og Mikkel Rønnow med en ny, anmelderrost opsætning af Chess, der har gået sin sejrsgang over hele landet.

Års drøm

Mikkel Rønnow fra Maestro Productions har drømt om en musical på baggrund af Lennon/McCartney-sangene i årevis.

- Jeg har i mange år drømt om at skabe en ny musical, baseret på verdens vel mest berømte sangkatalog og med internationalt potentiale. Vi ledte i hele Skandinavien for at finde det mest succesfulde musicalteater til at producere den første, vigtige opsætning af forestillingen, og her kunne ingen andre konkurrere med Fredericia Teaters utrolige succes med netop at få helt nye forestillinger på benene. Det er meget lykkeligt, at vi nu kan samle kræfterne og forhåbentligt give publikum en oplevelse i særklasse for både ører, øjne, hjerne og hjerte, udtaler Mikkel Rønnow.

Søren Møller, teaterchef på Fredericia Teater greb ideen med begejstring:

- Denne her forestilling falder fuldstændig perfekt i forlængelse af Shu-bi-dua - The Musical, Seebach og Fredericia Teaters store erfaring med at udvikle nye musicals. Lennon og McCartneys vidunderlige sange er som skabt til en ny, original musical, der både kan appellere til et dansk og internationalt publikum.

Bærende hovedroller på plads

Fredericia Teater og Maestro Productions vil henover de kommende måneder afholde auditions for at besætte alle rollerne til det store ensemble i "She Loves You", men to af de bærende hovedroller er på plads. Den kvindelige hovedrolle spilles af Maria Lucia og den mandlige af Emil Birk Hartmann.

Maria Lucia er tilbage for første gang i to år efter en afstikker til Stockholm for at spille den ene hovedrolle i musical-versionen af Ghost, og Emil Birk Hartmann, som fik et kæmpe gennembrud med hovedrollen som Mick i Shu-bi-dua - The Musical i 2015 og senest har haft kæmpesucces i blandt andet The Book of Mormon på Det Ny Teater og som Rasmus Seebachs bror Nicolai i musicalen Seebach på Fredericia Teater, spiller den mandlige hovedrolle.

Stjernehold samlet

Forestillingen skabes af det kreative hold bag Fredericia Teaters prisbelønnede dundersucces Disneys Klokkeren fra Notre Dame. Holdet er samlet for første gang siden premieren på forestillingen i 2016.

Iscenesættelsen lægges i hænderne på Thomas Agerholm, som udover Klokkeren fra Notre Dame også har instrueret både Shu-bi-dua - The Musical og Seebach. Koreografien står amerikanske Lynne Formato for. Hun har senest instrueret og koreograferet Tarzan-musicalen og en stribe andre af Fredericia Teaters succeser.

Scenografen Benjamin la Cour, der fik samtlige anmeldere til at måbe med sin spektakulære scenografi til Klokkeren fra Notre Dame, vender for første gang siden succesen tilbage til Fredericia Teater, og med på holdet er også lyddesigner Tim Høyer og lysdesignere Mike Holm og Martin Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce