Annonce
Kultur

Et hul på en million kroner

Dårlig økonomi er baggrunden for konflikten med booking-bureauer i København

Der er en million kroner om året til forskel på Posten som et fallitbo og et velfungerende spillested.

Det er vurderingen fra Erik Persson, der sammen med sine fæller i Postens bestyrelse har opgivet at skrue budgettet for 2009 sammen for det regionale spillested. De overlader fra nytår tøjlerne til Odense Kommune.

- Gælden til Odense Kommune er en del af baggrunden, men spillestedet har ikke råd til at tage selv små chancer med det musikalske program - og selv populære navne tjener sig ikke hjem i dag, siger Erik Persson.

Han og bestyrelsen har arbejdet længe med at få budgettet til at holde, og Erik Persson vurderer, at Odense Kommune skal skyde ekstra 800.000 kroner årligt i Posten for, at spillestedet får manøvredygtighed og kan tilbyde et godt program. Derudover kommer den kvarte million kroner, som Posten ifølge aftalen med byrådspolitikerne er forpligtet til at afdrage gælden med hvert år.

Den trængte økonomi har sendt spillestedet ud i en ond cirkel. Postens økonomiske situation er ifølge Erik Persson en del af baggrunden for, at daglig leder Niels-Jørgen Simonsen har lagt sig ud med de københavnske bookingbureauer og gennem et år ikke har fået tilbudt attraktive navne. Det har konkurrenterne i Odense til gengæld.

- Det er uheldigt og en ting, der skal rettes op på. Det tjener ikke noget formål at lægge sig ud med forsyningslinjerne, men Niels-Jørgen Simonsen har ikke haft noget godt udgangspunkt med en slunken pengekasse, konstaterer Erik Persson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce