Annonce
Kultur

Et hul på en million kroner

Dårlig økonomi er baggrunden for konflikten med booking-bureauer i København

Der er en million kroner om året til forskel på Posten som et fallitbo og et velfungerende spillested.

Det er vurderingen fra Erik Persson, der sammen med sine fæller i Postens bestyrelse har opgivet at skrue budgettet for 2009 sammen for det regionale spillested. De overlader fra nytår tøjlerne til Odense Kommune.

- Gælden til Odense Kommune er en del af baggrunden, men spillestedet har ikke råd til at tage selv små chancer med det musikalske program - og selv populære navne tjener sig ikke hjem i dag, siger Erik Persson.

Han og bestyrelsen har arbejdet længe med at få budgettet til at holde, og Erik Persson vurderer, at Odense Kommune skal skyde ekstra 800.000 kroner årligt i Posten for, at spillestedet får manøvredygtighed og kan tilbyde et godt program. Derudover kommer den kvarte million kroner, som Posten ifølge aftalen med byrådspolitikerne er forpligtet til at afdrage gælden med hvert år.

Den trængte økonomi har sendt spillestedet ud i en ond cirkel. Postens økonomiske situation er ifølge Erik Persson en del af baggrunden for, at daglig leder Niels-Jørgen Simonsen har lagt sig ud med de københavnske bookingbureauer og gennem et år ikke har fået tilbudt attraktive navne. Det har konkurrenterne i Odense til gengæld.

- Det er uheldigt og en ting, der skal rettes op på. Det tjener ikke noget formål at lægge sig ud med forsyningslinjerne, men Niels-Jørgen Simonsen har ikke haft noget godt udgangspunkt med en slunken pengekasse, konstaterer Erik Persson.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce