Annonce
Hus og have

Et hjem med power

Karen Christoffersens hjem ligger midt imellem land og by. Foto: Michael Bager
Karen Christoffersen bor i et hus skabt ud fra en skitse af Jan Utzon. På den ene side af den arkitekttegnede bolig folder Faaborg sig ud med sine brostensbelagte gader og små byhuse - på den anden side er naturen storslået og langstrakt med marker og skov indhyllet i efterårets douche lys.
Annonce

I et perfekt limbo mellem land og by bor Karen Christoffersen. Indtil for nylig drev hun den anerkendte salon Christian IX Coiffure på gaden af samme navn. Men i dag bruger hun tiden på golf og rejser. På den måde har hun nu endnu bedre tid til at nyde det 186 kvadratmeter store hus, som hun fik opført for snart 12 år siden.

En skitse af Jan Utzon er grundlaget for det kvadratiske hus i tre plan. Han er en god ven af Karen Christoffersen.

- Da Jan så grunden, sagde han: ”Det skal være noget helt anderledes,” fortæller hun.

Han tegnede derfor en skitse, der passede specielt til grunden. Karen Christoffersen fik efterfølgende en anden arkitekt til at tegne den endelige version.

Utzons skitse

Karen Christoffersen er 69 år. Tidligere frisør med egen salon.

Huset er bygget efter en skitse af arkitekt Jan Utzon, der er søn af den anerkendte Jørn Utzon, der blandt meget andet har tegnet operahuset i Sydney.

Huset er opført i 2008. Er på 186 kvadratmeter i tre plan plus garage og kælder.

Grunden er 945 kvadratmeter.

Annonce

Et hus og et liv

Historien om tilblivelsen af huset har mange facetter. Det er nemlig ikke en hvilken som helst grund, huset er bygget på.

- Da jeg hørte, at grundene her blev udstykket, sagde jeg til min daværende mand, at uanset hvad, så ville jeg købe en grund og bo her.

Desværre mistede Karen Christoffersen sin mand få måneder før, de skulle købe grunden. Hun var lige ved at bakke ud, men i sidste øjeblik besluttede hun at gennemfører byggeriet og stod selv som bygherre for det hele.

Hun har mærket livet slå fra sig flere gange. Både da hun mistede sin mand for 12 år siden, og da hun mistede sin søn pludseligt - han blev kun 21 år. Men i stedet for at lade sig slå ud, har livet lært hende rummelighed.

- Man kan lige så godt være den bedste udgave af sig selv, uanset hvad livet byder dig, mener Karen Christoffersen.

Annonce

Et spørgsmål om stil

Efter mere end 47 år med egen salon i Faaborg er Karen Christoffersen lidt af et kendt ansigt i byen. Til hendes afskedsreception mødte 200 mennesker op for at tage afsked med hende som frisør og sende hende godt videre. Selvom det var hendes livsværk, hun sagde farvel til, så er det med glæde, at hun begynder et nyt kapitel i sit liv.

- Det var nu eller aldrig. Jeg har altid sagt, at jeg ikke ville stå i salonen, når jeg var 70. Ingen skulle kunne sige, at jeg var begyndt at falde af på den.

Karen Christoffersens hjem er et tydeligt bevis på, at hun ikke er i nærheden af at falde af på den. Hun er stilbevidst, har fingeren på pulsen og ved, hvad der rører sig. De valg, hun tog for snart 12 år siden, er stilfulde og fuldstændig i trit med nutiden. Som Svanekøkkenet med blanke låger og speciallavet massiv stålbordplade og gulvet i travertin, der giver en blødhed til de mange kvadrater.

- Man kan sætte alt til travertin, fordi det er så blødt i udtrykket, fortæller Karen Christoffersen.

Valget af materialer i hjemmet har betydet meget for hende, og hun er ikke gået på kompromis nogen steder. For hånd i hånd med stilbevidstheden går også hendes bevidsthed om kvalitet.

- Når nu jeg havde muligheden for at vælge det bedste fra start, gav det ikke mening at gøre andet.

På den ene terrasse er der morgensol, på den anden er der aftensol. Der er desuden udendørs brændeovn på aftenterrassen. Foto: Michael Bager
Annonce

Fra kendte til lokale

Hjemmet er i tre plan. I stueetagen ligger et åbent køkken og spisestuen. Der er udgang til to overdækkede terrasser. Den ene har morgensol, den anden har aftensol.

Fra køkkenet og det elipseformede spisebord er der en storslået udsigt over Faaborg Fjord. Naturen er så tæt på, at den nærmest kravler ind ad de store kvadratiske vinduer.

I åben forbindelse ligger stuen et niveau højere oppe. Der står Christian Lacroix på sofapuderne, der er placeret tilfældigt i de store lædersofaer. Som det eneste sted i huset er der trægulv i stuen, og det skaber en varme til rummet, der også har brændeovn. Tykke, persiske tæpper er prikken over i’et på den eksklusive, men dog uformelle stemning, som Karen Christoffersen har formået at skabe.

Hun er ikke bange for at blande nyt og gammelt. Design og arvestykker. Porcelæn fra Royal Copenhagen blander sig med Kähler og kunst fra den lokale kunster Peter Sekjær.

- Jeg er vild med hans keramik. Jeg synes, det passer ind alle steder, fortæller Karen Christoffersen.

Hun beskriver selv sin indretning som minimalistisk. Men der er en vis balance mellem det minimalistiske og det hyggelige. Hun har formået at skabe et hjem, der både har rene linjer og ro til at nyde naturen udenfor. Selv fra badekarret på øverste etage kan Karen Christoffersen nyde udsigten til fjorden og naturen.

Med andre ord er der intet, der signalerer pensionistbolig over Karen Christoffersens hjem. Tværtimod signalerer det lige præcis den power, som hun også selv udstråler.

Set i bakspejlet har Karen Christoffersen altid taget modige valg. Både i livet og i sin indretning. På den måde passer hus og ejer helt perfekt.

Da Karen Christoffersen havde egen salon arbejdede hun ofte 10 timer om dagen. Som pensioneret frisør har hun langt bedre til at nyde sit hjem og sine fritidsinteresser. Foto: Michael Bager
køkkenbordpladen er specialfremstillet i massiv stål. Foto: Michael Bager
Udsigten fra Karen Christoffersens køkken og spisestue. Foto: Michael Bager
Karen Christoffersen bor alene i huset, men har ofte besøg af sine børn. Foto: Michael Bager
Den elegante opsats fra Royal Copenhagen står i kontrast til den rå bordplade. Foto: Michael Bager
Karen Christofferse er ikke bange for at bruge farver. I køkkenalrummet dominerer velvalgt interiør i gul. Blandt andet denne gule serveringsvogn, der står i skarp kontrast til de hvide vægge. Foto: Michael Bager
Naturen omringer Karen Christoffersens hjem og er allestedsnærværende. Foto: Michael Bager
Kunst og farver er en vigtig del af indretningen. Foto: Michael Bager
Fra haven og det meste af boligen er der udsigt over Faaborg fjord. Foto: Michael Bager
Ikoniske damer i keramik fra Peter Sekjær, der er en af Faaborgs lokale kunstnere. Foto: Michael Bager
Der hører ikke ret meget have med til grunden, men det passer Karen Christoffersen helt fint. Foto: Michael Bager
Badeværelset er indrettet kvadratisk og minimalistisk ligesom resten af hjemmet. Foto: Michael Bager
Der er travatin-gulve på første og anden etage. Det fløjlsbløde materiale passer godt til husets kvadratiske former. Foto: Michael Bager
Køkken-alrummet er husets hjerte. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn For abonnenter

Se listen over bøder for overtrædelse af forsamlingsforbud: 69 bøder uddelt af politiet på Fyn

Annonce