Annonce
Nyborg

Et hit på computeren: Byrådsmøder fra Nyborg

Borgere, som ikke selv kan være til stede på tilhørepladserne, har i en forsøgsperiode haft mulighed for at følge Nyborgs byrådsmøder på computeren og mobiltelefonen. Foto: Yilmaz Polat
Nyborg Kommune har afsluttet en forsøgsperiode med livestreaming fra byrådsmøderne, og nu skal politikere afgøre, om ordningen skal gøres permanent.

Nyborg: Der er en hel del flere seere til TV-Avisen og "Vild med dans".

Men ikke desto mindre ligner transmissionerne fra byrådsmøderne i Nyborg lidt af et hit.

Byrådet besluttede for godt og vel et år siden at forlænge en forsøgsperiode med såkaldt livestreaming på Facebook fra møderne.

Og nu, hvor forsøget er afsluttet, tyder meget på, at ordningen bliver gjort permanent.

- Vi har testet det med forskellige leverandører. Og jeg har umiddelbart svært ved at forestille mig, at man stopper det, som Nyborgs kommunaldirektør, Lars Svenningsen, siger.

Forsøget med livestreaming fra byrådsmøderne til nyborgensernes computere blev sat i gang på baggrund af et ønske om at bringe borgerne tættere på den lokalpolitiske beslutningsproces.

Og det er lykkes.

De præcise seertal ude ved computerne og mobiltelefonerne kendes ganske vist ikke.

Men der er som regel i omegnen af 100 borgere, som følger livestreamingerne direkte. Og der er formentlig mange flere, som efterfølgende klikker sig ind på streamingerne fra byrådsmøderne.

Annonce

"Jeg har umiddelbart svært ved at forestille mig, at man stopper det"

Kommunaldirektør Lars Svenningsen

Pæne seertal

Det private produktionsselskab Kommune-TV stod for den seneste livestreaming fra et byrådsmøde i Nyborg.

Kommune-TV står for den tekniske side af sagen ved livestreaming fra byrådsmøder i 38 af Danmarks 98 kommuner.

Og direktør Jakob Hyldahl mener, et seertal på omkring 100 i en kommune af Nyborgs størrelse er ganske pænt.

Det højeste seertal til en direkte livestreaming fra et byrådsmøde, Kommune-TV har haft, er omkring 1000.

Og det var i en noget større kommune end Nyborg. Og fra et byrådsmøde, hvor der var en meget omdiskuteret lokal sag på dagsordenen.

- Seertallene svinger meget. De helt høje seertal ser vi kun, når der sker et eller andet helt specielt i kommunen, siger Jakob Hyldahl.

Målet med livestreaminger fra byrådsmøderne i Nyborg er da også først og fremmest at sikre den størst mulige åbenhed og give borgerne bedre mulighed for at følge det lokalpolitiske arbejde.

Om det skal fortsætte i Nyborg, skal byrådets politikere træffe den endelige beslutning om, og kommunaldirektør Lars Svenningsen regner med, at adminstrationen kan være klar med en indstilling til dem inden årets udgang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce