Annonce
Nyborg

Et hav af planer for bæltbyens udvikling

Nyborg Kommune har mange planer for fremtiden. Illustration: Nyborg Kommune
Landskabsplanen for Storebæltsvej er blot én af efterhånden mange planer, som ifølge borgmester Kenneth Muhs (V) skal forhindre Nyborg i at ende som en provinsby under afvikling.

Nyborg: Der skal mange planer og mange millioner til, hvis Nyborg skal komme godt ind i fremtiden.

Det fastslår Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V) ved udsigten til, at endnu en plan for byens fremtid er på vej.

- Hvis vi vil vokse ind i fremtiden og ikke ende som en provinsby under afvikling, er vi nødt til at planlægge og investere i det, fastslår Kenneth Muhs.

Den seneste plan, hvor der skal investeres 13,5 millioner kroner i en forskønnelse af området ved Storebæltsvej, følger lige i slipstrømmen på en helhedsplan for Svanedammen og området ved Nyborg Station.

Ligesom den 66 millioner kroner dyre plan for forskønnelse af Nyborgs gamle bykerne er den en udløber af den store strategiske byudviklingsplan - "En samlet by" - som et flertal i byrådet har vedtaget at styre ind i fremtiden efter.

Annonce

Store ambitioner

Kenneth Muhs er helt med på, at det er mange penge, der er i spil.

- Men vi har tilladt os at have store ambitioner. Og jeg er glad for, at det er et stort set samlet byråd, der står bag, tilføjer han.

Realiseringen af byplanerne bliver en af de store poster, byrådet skal drøfte under de kommende budgetforhandlinger.

Og selv om Socialdemokratiet ikke er en del af flertallet bag den strategiske byudviklingsplan, bakker partiet ifølge dets formand for Teknik- og Miljøudvalget, Per Jespersen, op om en stor del af udviklingsplanerne for Nyborg.

- Vi sagde nej til den strategiske byudviklingsplan, fordi vi ikke kunne få lov til at ændre så meget om et komma i den. Men det betyder ikke, at vi ikke er med på en yderligere udvikling af Nyborg. Derfor er vi med, når vi skal drøfte planerne i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger. Jeg kan slet ikke forestille mig andet, fastslår han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce