Annonce
Nyborg

Et hav af planer for bæltbyens udvikling

Nyborg Kommune har mange planer for fremtiden. Illustration: Nyborg Kommune
Landskabsplanen for Storebæltsvej er blot én af efterhånden mange planer, som ifølge borgmester Kenneth Muhs (V) skal forhindre Nyborg i at ende som en provinsby under afvikling.
Annonce

Nyborg: Der skal mange planer og mange millioner til, hvis Nyborg skal komme godt ind i fremtiden.

Det fastslår Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V) ved udsigten til, at endnu en plan for byens fremtid er på vej.

- Hvis vi vil vokse ind i fremtiden og ikke ende som en provinsby under afvikling, er vi nødt til at planlægge og investere i det, fastslår Kenneth Muhs.

Den seneste plan, hvor der skal investeres 13,5 millioner kroner i en forskønnelse af området ved Storebæltsvej, følger lige i slipstrømmen på en helhedsplan for Svanedammen og området ved Nyborg Station.

Ligesom den 66 millioner kroner dyre plan for forskønnelse af Nyborgs gamle bykerne er den en udløber af den store strategiske byudviklingsplan - "En samlet by" - som et flertal i byrådet har vedtaget at styre ind i fremtiden efter.

Annonce

Store ambitioner

Kenneth Muhs er helt med på, at det er mange penge, der er i spil.

- Men vi har tilladt os at have store ambitioner. Og jeg er glad for, at det er et stort set samlet byråd, der står bag, tilføjer han.

Realiseringen af byplanerne bliver en af de store poster, byrådet skal drøfte under de kommende budgetforhandlinger.

Og selv om Socialdemokratiet ikke er en del af flertallet bag den strategiske byudviklingsplan, bakker partiet ifølge dets formand for Teknik- og Miljøudvalget, Per Jespersen, op om en stor del af udviklingsplanerne for Nyborg.

- Vi sagde nej til den strategiske byudviklingsplan, fordi vi ikke kunne få lov til at ændre så meget om et komma i den. Men det betyder ikke, at vi ikke er med på en yderligere udvikling af Nyborg. Derfor er vi med, når vi skal drøfte planerne i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger. Jeg kan slet ikke forestille mig andet, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce