Annonce
Nyborg

Et hav af planer for bæltbyens udvikling

Nyborg Kommune har mange planer for fremtiden. Illustration: Nyborg Kommune
Landskabsplanen for Storebæltsvej er blot én af efterhånden mange planer, som ifølge borgmester Kenneth Muhs (V) skal forhindre Nyborg i at ende som en provinsby under afvikling.

Nyborg: Der skal mange planer og mange millioner til, hvis Nyborg skal komme godt ind i fremtiden.

Det fastslår Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V) ved udsigten til, at endnu en plan for byens fremtid er på vej.

- Hvis vi vil vokse ind i fremtiden og ikke ende som en provinsby under afvikling, er vi nødt til at planlægge og investere i det, fastslår Kenneth Muhs.

Den seneste plan, hvor der skal investeres 13,5 millioner kroner i en forskønnelse af området ved Storebæltsvej, følger lige i slipstrømmen på en helhedsplan for Svanedammen og området ved Nyborg Station.

Ligesom den 66 millioner kroner dyre plan for forskønnelse af Nyborgs gamle bykerne er den en udløber af den store strategiske byudviklingsplan - "En samlet by" - som et flertal i byrådet har vedtaget at styre ind i fremtiden efter.

Annonce

Store ambitioner

Kenneth Muhs er helt med på, at det er mange penge, der er i spil.

- Men vi har tilladt os at have store ambitioner. Og jeg er glad for, at det er et stort set samlet byråd, der står bag, tilføjer han.

Realiseringen af byplanerne bliver en af de store poster, byrådet skal drøfte under de kommende budgetforhandlinger.

Og selv om Socialdemokratiet ikke er en del af flertallet bag den strategiske byudviklingsplan, bakker partiet ifølge dets formand for Teknik- og Miljøudvalget, Per Jespersen, op om en stor del af udviklingsplanerne for Nyborg.

- Vi sagde nej til den strategiske byudviklingsplan, fordi vi ikke kunne få lov til at ændre så meget om et komma i den. Men det betyder ikke, at vi ikke er med på en yderligere udvikling af Nyborg. Derfor er vi med, når vi skal drøfte planerne i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger. Jeg kan slet ikke forestille mig andet, fastslår han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce