Annonce
Nordfyn

Et godt år for Otterupløbet

Masser af løbere til den 31. udgave af Otterupløbet. Foto: Emil Hermann
590 tilmeldte løbere og flere tilskuere end normalt, oplyser løbsleder

Otterup: Otterupløbet er en stor begivenhed, der hvert år trækker mange løbere og tilskuere til atletikstadion ved boldklubben, hvor løbet skydes i gang.

De sidste to år er 537 og 545 løbere stillet op til start, men til den 31. udgave, der blev afviklet lørdag, var tallet noget højere end normalt, fortæller løbsleder Hanne Jensen.

- Vi kom op på 590 tilmeldte, og derudover stillede omkring 50 børn op til vores børneløb. Rågelund Efterskole i Odense NØ meldte pludselig ind med 100 ekstra løbere, da det løb, de plejede at være med til, ikke blev til noget i år.

Nislevgård Efterskole, Rågelund Efterskole og Otterupløberne var i år nogle af de største hold, der stillede op til Otterupløbet.

Hanne Jensen bemærkede også, at der i år var større opbakning til løberne.

- Jeg synes, at der var mange flere tilskuere, end hvad der plejer at være.

Annonce
Løbere i alle størrelser får luftet lungerne. Der er to distancer at vælge imellem - fem og ti kilometer. Foto: Emil Hermann

Skoleklasser deltager

Fire lokale skoleklasser i Otterup deltog i skoleløbet, som også er en del af Otterupløbet. De klasser, der løb flest kilometer på 10 deltagere, fik en belønning.

- Der var 1500, 1000 og 500 kroner til klassekassen til de tre bedste samt en vandrepokal. Vi sender også invitationer ud til andre skoler i hele Nordfyns Kommune, men det er kun de lokale, der møder op, konstaterer Hanne Jensen.

Otterup Realskole stillede op med en klasse, Sletten Skole afdeling Skovløkke med en klasse og Sletten Skole afdeling Nordvest med to klasser.

Otterup Håndboldklub, Otterup Bold- og Idrætsklub, Otterup Gymnasterne og Otterupløberne er arrangører af Otterupløbet. Lokale sponsorer er flinke til at støtte op om det sunde og traditionsrige arrangement.

Fælles opvarmning på atletikstadion, inden løberne sendes ud på asfalten i Otterup og omegn. Foto: Emil Hermann
Løbsleder Hanne Jensen holder overblikket i skurvognen i målområdet. Foto: Emil Hermann
Armene bliver strukket, inden der skal ud og løbes. Foto: Emil Hermann
Så gik starten. Foto: Emil Hermann
Mange løbere og mange tilskuere i Otterup i forbindelse med Otterupløbet. Foto: Emil Hermann
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce