Annonce
Odense

Et fedtet løb venter søndag

Crossløbene er populære på Fyn. Søndag løbes det sjette løb af 10 i området omkring Rismarksbroen i Odense. Foto: Gorm Johansen/DGI
Serien af fynske crossløb er nået til Næsby, hvor der er garanti for en fedtet og pløret oplevelse.

Der er garanti for at få mudder på skoene og formentlig også en pæn del af løbetøjet, når der søndag den 19. januar afvikles crossløb i Næsby. Løbet er det sjette løb i Bevæg dig for livets crossløbsserie på Fyn. En serie der med cirka 750 tilmeldte til de hidtidige løb allerede har slået rekord.

- Crossløbene er for løbere i alle aldre og på alle niveauer. De er blevet en tradition på Fyn, og de bliver mere og mere populære. Mange kan godt lide at deltage i organiserede løb, da det giver dem motivation til at fortsætte træningen i vinterhalvåret. Og fordi løbene afholdes forskellige steder på Fyn, får man nye udfordringer og naturoplevelser hver gang, fortæller Julie Faurholt Pedersen, der er løbekonsulent hos DGI Fyn.

- Ruten i Næsby bliver også en natursmuk oplevelse med bakker, så pulsen kommer op. Man løber af både grusstier, hestespor og singletrack spor. Det kan blive en meget fedtet og pløret løbeoplevelse, men den nye rute, som vi har med i år, vil helt sikkert også blive en natursmuk løbeoplevelse, siger Kim Vinsten fra Næsby Motion, der er en af de 10 fynske klubber, og søndagens arrangør.

Løbet afvikles på en rundstrækning på 4,2 kilometer med start og mål fra det grønne område under Rismarksbroen. Løber man den lange rute med to runder, går starten 9.45. Ellers er det klokken 11.00. Det er muligt at møde op på dagen, men hvis man forhåndstilmelder sig på DGIs hjemmeside er det halv pris - 50 kroner for at deltage.

Foruden Næsby Motion er det NGIF Gymnastik & Atletik, Langeskov Løb & Motion, Sct. Hans'erne, Korup IF, Svendborg Gymnastikforening, Faaborg Ski- & Motionsklub, Munke Mose Motion, Multi Motion Assens og Hesselager Forenede Sportsklubber, der er med i serien.

Se mere på www.dgi.dk/crossløbfyn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce