Annonce
Sport

Et af de sikreste forårstegn - de fynske klubber krabber sig frem mod premieren

Svendborg-Oure FA skal straks i omdrejninger i premieren i Næsby, hvor redningsaktionen skal lykkes. Her ses en af de bærende kræfter Frederik Grube, til venstre, i efterårets opgør hjemme mod Middelfart, hvis dribler Peter Kristensen er tilbage på grønsværen efter at have overvundet en slem skade. Foto: Katrine Becher Damkjær
Næsby skal allerede på lørdag i aktion i 2. division i den udsatte kamp i Jammerbugt. Dalum, Svendborg-Oure og Middelfart har først premiere den 13. marts og melder om relativt få skader efter seneste testkampe.
Annonce

FODBOLD: Det er forbløffende sikkert forårstegn, at fodboldklubberne i 2. division krabber sig frem mod premieren, og allerede på lørdag stiller Næsby Boldklub op til den udsatte kamp i Pandrup mod Jammerbugt.

De øvrige tre klubber Middelfart, Svendborg-Oure FA og Dalum skal først i aktion som planlagt lørdag den 13. marts. Når Næsby skal spille på lørdag, skyldes det, at de nordjyske hold - Thisted og Jammerbugt blev trukket med i nedlukningen i efteråret, og de to klubber skal have afviklet et par udsatte kampe - inden den ordinære premieren den 13. marts.

Svendborg-Oure FA, der indleder ude den 13. marts mod på samme vis nedrykningstruede Næsby, holdt træningsfri i weekenden, men spiller mandag aften ude en test mod Vejles reserver.

Træner Chris Margaard melder til Sport Fyn, at der ikke er større skader, som definitivt ude af premieren.

- Men vi har helt som forventet en del spillere, der nu er ramt af lidt overbelastning. Det er typisk kantspillerne, men nu går vi ind i en uge med lidt mindre hård belastning, siger Margaard, der råder over 24-25 spillere i truppen - og de skal bruges i 2. division og hos reserverne i Fynsserien.

Annonce

Næsby tæller ned

Næsby spillede allerede i torsdag en uafgjort test mod OB's U19-hold.

- Vi har ingen større skader og ser nu med sindsro frem til første kamp lørdag i Jammerbugt, og vi har alle mand med i træningen i den kommende uge. Vi har så efter kampen mod Jammerbugt et par ugers pause i 2. division og lægger så en test mod Avarta ind undervejs. Den kamp spiller vi i Nyborg, siger Næsby-træneren.


Vi har helt som forventet en del spillere, der nu er ramt af lidt overbelastning. Det er typisk kantspillerne, men nu går vi ind i en uge med lidt mindre hård belastning

Svendborg-Oure FA-træner Chris Margaard


Middelfart Boldklub spillede lørdag mod Avarta fra østkredsen i 2 division.

Middelfart kom  tilbage fra 0-2 i testen, men fik udlignet på en scoring af Mathias Præst til sidst.

Middelfarts startopstilling var denne:

Middelfarts opstilling: Casper Radza – Hanus Sørensen, Niklas Vemmelund, Mads Jørgensen, Simon Smidt – Jonas Villemoes, Lasse Thomsen, Jacob Linnet, Jonas Andersen – Casper Johansen, Frederik Høgh.

Tre spillere ud over målmand Peter Bergmann stod over: Emil Lyng, Nikolaj Leth og Peter Kristensen.

Annonce

Vind ved Lillebælt

Kampen blev spillet i en "fin februartemperatur uden regn, men med en del vind ude fra Lillebælt", lød den skarpe vurdering fra Middelfarts åbenbart naturkyndige observatør Leo Jensen.

Middelfart byttede forsvarets højre og venstre side ud henholdsvis Jonas Skytte og Frederik Stendal. Og senere blev nye kræfter i spil med Esben Petersen og Martin Conley, der afløste Jonas Andersen og Jacob Linnet.

Middelfart skiftede Oliver Skolnik, Matthias Præst og Nicolai Frederiksen ind i stedet for Niklas Vemmelund, Casper Johansen og Frederik Høgh og desuden kom Mads Steenberg ind og afløste Mads Jørgensen i midterforsvaret.

Annonce

Hjælp fra de rutinerede

- Vi kunne konstatere forbedrede takter på flere områder, men det blev også skåret temmelig tydeligt ud, at vi skal have den nødvendige kynisme på plads. Vi arbejder med flere unge folk og det betyder nogle fejl fra dem, men også de mere rutinerede skal steppe op, sagde træner Jens Letort efter kampen til Middelfarts hjemmeside.

Middelfart mangler at spille to testkampe, mod østkredsens tophold Nykøbing FC og ude mod VSK Aarhus.

Dalum  besejrede lørdag Slagelse fra østkredsen med med 3-0. Målscorere var Mads Raben, Kasper Søby og Kristian Weber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce