Annonce
Nyborg

Et af Danmarks største indoor bike events – Ørbike - reddet på målstregen

Ørbike samler hvert år cirka 1000 cykelglade deltagere. Arkivfoto: Jens Wognsen
Ørbike Eventet har arbejdet hele sommeren - eventet var truet på livet af manglen på cykler.

Nyborg: Ørbike Eventet, der er et af landet 3 største events af sin art, er blevet reddet på målstregen.

Ørbike støtter op de lokale foreninger, der hjælper til på dagen samt Børnecancerfonden gennem Team Rynkeby Odense.

Eventet er afhængig af cykler udefra og har hidtil haft held med at lave lokale aftaler med fitness centre.

Men Fitness World besluttede på landsplan i foråret, at kæden ikke ville udlåne til events udenfor "huset" længere. Efter fire års godt samarbejde med lokale fynske og et enkelt jysk center.

- Jeg vil gerne takke Fitness World stort for samarbejdet. Vi smækker ikke med døren, men husker samarbejdet for det gode, siger eventets ansvarlige leder, Jesper Sørensen.

Annonce

Ny aftale

De seneste to år har de store events haft glæde af at få 100 cykler stillet til rådighed kvit og frit fra den danske producent Bodybike International A/S med hovedsæde i Frederikshavn sammen med den danske distributør Fitness Engross A/S.

Disse cykler var ude til 4-5 events og kunne så sælges som demo-modeller med rabat.

Fitness Engross A/S og Bodybike International har nu indgået en ny aftale med Ørbike og de to øvrige events

Første event i sæsonen er Ørbike lørdag 9. november. Eventet nu får hele 200 af de 290 cykler, man har behov for, fra Bodybike og Fitness Engross.

Herudover er der ved at blive lavet aftaler for de øvrige 90 cykler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce