Annonce
Kultur

Et af 90'ernes største rockbands optræder på Heartland

Skaldede Billy Corgan er én af 1990'erne helt store rocksangere. Til sommer kan man opleve ham og bandet på Heartland. PR-foto

Torsdag løfter Heartland Festival sløret for seks navne til musikprogrammet. Det største navn er den amerikanske rockgruppe Smashing Pumpkins, som er albumaktuel og næsten optræder med original besætning. De sydafrikanske galninge Die Antwoord er også med i puljen.

Efter Heartland i sidste uge offentliggjorde den amerikanske R&B-stjerne Solange som det første musiknavn til 2019, er festivalen klar med en større pulje navne. Mest opsigtsvækkende er Smashing Pumkins med den karismatiske forsanger Billy Corgan.

- Med Smashing Pumpkins præsenterer Heartland et af verdens mest ikoniske rockbands. Siden starten i slutfirsernes Chicago har Smashing Pumpkins solgt flere end 30 millioner plader inklusiv 10 millioner kopier af "Mellon Collie and the Infinite Sadness" fra 1995. Frontfiguren Billy Corgans karakteristiske og øjeblikkeligt genkendelige vokal har igennem årene lagt soundtrack til utallige teenagedrømme med et dybt følelsesladet udtryk, der passer perfekt til bandets storladne, næsten teatralske liveoptrædener, siger festivalens musikansvarlige direktør Ulrik Ørum-Petersen.

Bandets nye udgivelse "Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.", der udkom for få dage siden, er produceret af legenden Rick Rubin, der tidligere har arbejdet med Johnny Cash, Slayer og Red Hot Chili Peppers. På pladen medvirker de oprindelige medlemmer James Iha og Jimmy Chamberlain på henholdsvis guitar og trommer, foruden Jeff Schroeder, der har været del af gruppen siden 2007.

Annonce
Enhver, der oplevede Die Antwoord på Tinderbox i 2017, vil vide, at det er et ekstraordinært sansebombardement. Nu vender sydafrikanerne tilbage til Fyn. PR-foto

Anarkistiske afrikanere

De øvrige navne er sydafrikanske Die Antwoord, skotske Hatchie, engelske Lewis Capaldi samt danske Jada og Folkeklubben.

- Siden debuten i 2008 har Die Antwoord - afrikaans for "Svaret" - vakt opsigt med deres unikke tilgang til hiphop, elektro og ravemusik. Gruppen kalder selv deres udtryk for zef-style, et anarkistisk og næsten punket musikalsk udtryk, der blander tekster på engelsk, afrikaans og xhosa med hektiske produktioner og et fuldstændigt outreret sceneshow. I Vice Magazine kunne man læse: "Trying to experience Die Antwoord on a computer is like splashing around in the bathtub trying to experience the ocean". Der er altså ikke andet for end at kaste sig ud i vanviddet, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Die Antwoord fik i øvrigt fem stjerner, da duoen optrådte på Tinderbox i 2017.

Et par internationale talenter præsenteres også på festivalen i kraft af den skotske singer-songwriter Lewis Capaldi, som er kendt for sin karakteristiske vokal og klaverballader, mens engelske Hatchie besøger festivalen med sine sluthalvfemser-inspirerede poprock.

De sidste navne i denne omgang er danske Jada samt Folkeklubben, der netop har udgivet gruppens fjerde album, "Sort Tulipan".

Heartland finder sted fra torsdag 30. maj til lørdag 1. juni 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce