Annonce
Middelfart

Et år fejret i høj sol: Festlig fødselsdagsfest Ejby Bypark

Den nye bypark i Ejby er blevet et populært åndehul, og opbakningen til fredagens fødselsdagsfest var stor. Foto: Søren Gottwald
Børn, unge og voksne i alle aldre strømmede til fredagens etårs fødselsdagsfest i byens nye åndehul.

Ejby: Solen strålede fra en næsten skyfri himmel og dannede en perfekt ramme om fredagens etårs fødselsdagsfest i Ejby Bypark. Børn, unge og voksne i alle aldre strømmede da også til det nye, rekreative åndehul i Ejbys bymidte allerede om eftermiddagen, hvor borgmester Johannes Lundsfryd (S) holdt åbningstalen og glædede sig over, hvilken succes parken bagved Superbrugsen og Christians Herretøj er blevet.

Kommunen har anlagt parken med en lille sø, svævebane, borde og bænke, bålsteder, klatrestativer og andre udfordrende redskaber til børn og unge. Men det er en lille styregruppe bestående af fire frivillige borgere fra Ejby, som har påtaget sig opgaven med at skabe liv i parken.

- Jeg blev så overvældet over, hvor mange, der bakkede op om indvielsen sidste år, at jeg syntes, det skulle følges op med en fødselsdagsfest. Og vi er helt overvældet dagens fremmøde, fortæller Christina Skovgaard.

Hun nyder ikke kun synet af de mange mennesker men også den store aldersspredning.

- Ejby Bypark er for alle i Ejby, og det er jo virkelig alle, der er kommet i dag, lyder det fra en storsmilende Christina Skovgaard.

Annonce
Søen var fuld af ænder, som senere skulle dyste i anderæs. Foto: Søren Gottwald

Det har manglet

Hun mener, Ejby har manglet en fælles begivenhed og håber, at fødselsdagsfesten bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.

- Gelsted har deres marked, Balslev har deres festival, vi skal ikke kopiere de andre, men vi skal også have noget at samles om, siger Christina Skovgaard.

Styregruppen har oplevet en massiv opbakning fra det lokale erhvervsliv og private, som har støttet fredages fest med over 50.000 kroner.

- Vi er fuldstændig overvældede over så åbne arme, vi er blevet modtaget med. Vi skal ikke tjene penge, men det betyder, at vi har et lille økonomisk fundament at starte op på til næste år med de indtægter, vi i dag får på salg af pølser og vand andeløbet, fortæller Franz Lægteskov, en anden af de fire frivillige.

Han føjer til, at styregruppen har planer om at lave yderligere et arrangement om året, så man samler borgerne to gange om året i byparken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce