Annonce
Indland

Et år efter betonklodsdrabet: Faren er invalid for livet

Mandag er det et år siden, at 33-årige Nelli Gosmann blev dræbt af en betonklods kastet fra en motorvejsbro på Fyn. Hendes mand blev kvæstet, og er i dag blind og plejekrævende døgnet rundt, oplyser hans familie.

Den kvæstede far fra betonklodsdrabet for et år siden, er blevet blind og kommer sig aldrig, oplyser familien.

Natten til mandag er det et år siden, at den 33-årige tyske kvinde Nelli Gosmann døde på den fynske motorvej, da ukendte gerningsmænd fra en bro smed en 30 kilo tung betonklods ned på hendes og familiens bil.

I bilen sad også Nellis mand, Andreas, og parrets femårige søn, Alexander.

Manden blev voldsomt kvæstet, og her et år efter står det klart, at han aldrig vil komme sig over sine skader, oplyser familien i den tyske by Recklinghausen til Ritzau.

Af private årsager ønsker de efterladte ikke at stille op til et interview, men i en e-mail skriver de:

- Det går ikke godt for Andreas. Hans tilstand har ikke rigtig forandret sig. Han er blind, har store hukommelsesproblemer og er døgnet rundt afhængig af hjælp.

- Han skal være i pleje resten af sit liv.

Den dengang femårige Alexander slap fra betonklodsen med overfladiske skrammer, og i modsætning til faren har han det efter omstændighederne godt.

- Det går for så vidt godt med sønnen. Han bor hos sine bedsteforældre, og vi ved ikke, hvornår eller om han og Andreas nogensinde kommer til at leve sammen, skriver de pårørende.

De skriver også, at de fortsat har svært ved at fatte det, der skete på motorvejen natten til 21. august sidste år.

Det har politiet desværre også.

For Fyns Politi er ikke i nærheden af at anholde den eller de personer, der kastede stenen, erkender vicepolitiinspektør Per Laursen ved Fyns Politi.

- Vi har ingen spor at køre efter, så sagen ligger lige nu og venter på, at der dukker nye spor op, siger han.

Derfor håber politiet også fortsat på, at borgere, der har oplysninger i sagen, vil henvende sig.

- Man skal ikke holde sig tilbage. Lad nu politiet afklare, om der er hold i det eller ej.

- Hvis man går med den der følelse af, at det ikke har politiets interesse, så er det rigtig vigtigt at henvende sig alligevel, siger Per Laursen.

Få hele historien her (for abonnenter).

Annonce

Se kriminalredaktør Bjarke Vestesens gennemgang af forløbet

FAKTA: Drabet med betonklodsen

Det er nu et år siden den tragiske sag, hvor en tysk familie blev ramt af en stor betonklods, da de kørte under en motorvejsbro på Fyn.

Den 33-årige mor døde, mens faren blev alvorligt kvæstet og i dag er blind og plejekrævende døgnet rundt.

Her kan du læse om sagen:

* Natten til 21. august sidste år kørte 33-årige Nelli Gosmann, 36-årige Andreas Gosmann og familiens femårige søn Alexander hjem fra en ferie med venner i Sverige.

* På vej mod hjemmet i byen Recklinghausen ved Dortmund passerede de klokken cirka 04.00 en bro over den fynske motorvej ved Langesøvej.

* Da den tyske Seat passerede under broen droppede ukendte gerningsmænd en 30 kilo tung betonklods ned på bilen.

* Nelli Gosmann døde på stedet, mens manden blev alvorligt kvæstet og lå en periode efterfølgende i koma.

* Den femårige dreng slap med overfladiske skrammer.

* Fyns Politi fandt efterfølgende ud af, at betonklodsen er stjålet fra en byggeplads knap 12 kilometer fra gerningsstedet.

* Politiet behandler sagen som et drab, men har ingen anholdte i sagen.

* Efter drabet var der flere steder i landet adskillige sager med sten og andre effekter, der blev kastet ud fra motorvejsbroer.

* Denne type sager er klinget af, men så sent som i søndags blev en bus fra selskabet Rød Billet ramt af en sten i nærheden af Sorø på Sjælland. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce