Annonce
Nyborg

Estefania eksperimenterer på sine medelever: - Hvis folk bliver sure, er de måske lidt for afhængige af deres telefoner

Estefania Bozzo Maldonado (th) har været med i Nyborg Gymnasiums elevråd alle de år, hun har gået der. Hun går i 3. g på linjen samfundsfag og engelsk. Her sidder hun sammen med Olivia Jensen og Johannes Foldrup. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Eleverne på Nyborg Gymnasium går en speciel uge i møde: Den bliver nemlig mobil- og internetfri. Det sker som del af et eksperiment, som eleven Estefania Bozzo Maldonado har sat i værk. Hun håber, at det kan være med til at skabe et bedre læringsmiljø og mindske elevernes stressniveau.

Nyborg: Hjælper det på gymnasieelevernes mentale helbred og indlæringsevne at fjerne mobiltelefoner og internetadgang i skoletiden?

Det spørgsmål ligger bag et ugelangt eksperiment på Nyborg Gymnasium, hvor eleverne må undvære den elektronik, som ellers fylder enormt meget i hverdagen.

Bag eksperimentet står 18-årige Estefania Bozzo Maldonado, der går i 3.g.

- Eksperimentet er til for at gøre os selv og vores kammerater mere bevidste om vores forbrug af sociale medier. De kan nogle fede ting, men for mange er det blevet en dårlig vane, der fylder for meget. Så nu vil vi se, om vi får mindre stress og arbejder mere effektivt, hvis vi fjerner de sociale medier, forklarer hun.

Hver morgen mellem den 18. og den 22. november vil elevernes telefoner blive samlet ind under første modul. Adgangen til internettet vil også være stærkt begrænset, så eleverne kun kan tilgå sider, der nødvendige for deres læring.

- Er du nervøs for, om du bliver upopulær blandt de andre elever?

- Det er okay med mig, for jeg kan ikke regne med, at alle synes det er fedt. Men hvis folk bliver sure, er de måske lidt for afhængige af deres telefoner. Eksperimentet er en måde at gøre dem opmærksomme på det, siger Estefania Bozzo Maldonado.

Annonce

Ledelse bakker op

Estefania Bozzo Maldonado havde intet problem med at få gymnasiets ledelse med på idéen.

- Jeg dansede en glædesdans, da Estefania kom til mig med hendes idé. Det her er et godt eksempel på nogle unge, der selv skaber dagsordenen. Jeg er utrolig stolt af Estefania, og lærerne og jeg bakker 100 procent op om eksperimentet, fortæller rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm.

Mandag 18. november, hvor eksperimentet skydes i gang, vil der være oplæg af hjerneforsker og forfatter Imran Rashid, og komikeren Uffe Holm vil give skæve vinkler på unge og sociale medier med et stand-up show.

For at kunne evaluere eksperimentet vil eleverne blive bedt om at udfylde et spørgeskema før og efter eksperimentet. Estefania Bozzo Maldonado forventer dog ikke, at det vil flytte bjerge.

- Jeg er godt klar over, at man ikke kan ændre dårlige vaner på en uge. Det her handler bare om at gøre folk opmærksomme på det. Så jeg håber, at eksperimentet rykker lidt ved folk og giver dem selvindsigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Støt detailhandlen i Ørbæk

Annonce