Annonce
Sport

Esbjerg-wing: Brøndbys defensive stand gav blod på tanden

Adrian Petre scorede til 2-0 for Esbjerg.

Esbjerg slog Brøndby med 2-1 i Superligaen, og kantspiller Mathias Kristensen troede på det hele vejen.

Esbjerg hentede søndag aften tre vigtige point til superliga-tabellen, da holdet på hjemmebane slog Brøndby med 2-1. Vestjyderne gik offensivt ind til kampen og tøvede ikke med at udfordre Brøndby-defensiven.

Kantspiller Mathias Kristensen var ikke overrasket over, det lykkedes at score to gange. Han og holdet var nemlig ikke skræmte af Brøndby-defensiven, som lukkede tre mål ind i den uafgjorte forårspremiere mod FC Nordsjælland.

- Jeg er ikke ude på at tale Brøndby ned, men vi vidste, at vi ville score. Vi havde selvfølgelig analyseret dem og set video fra den første kamp, hvor FC Nordsjælland skabte rigtig mange chancer.

- Den stand Brøndbys defensiv er i lige nu, gav os blod på tanden. Med den type spillere vi har, så passer vi rigtig godt til dem.

- Vi var gode i omstillingerne, og det vidste vi, at Brøndby ville få problemer med. Det siger næsten alt, at vi vandt 2-1, men kunne have scoret flere mål, siger Mathias Kristensen.

Brøndby har lukket fem mål ind i forårets første to kampe, men cheftræner Alexander Zorniger giver ikke kun defensiven skylden.

- Det er måden, vi spiller kampene på, der er problemet. Det er ikke alene målene, som går ind, siger han.

Han savner at se Brøndby-holdet fungere som den enhed, der fungerede i sidste sæson.

- Vi lukker mål ind som resultat af dårlige præstationer på banen. Der er altid spillere, som kan gøre det bedre, når der bliver scoret mod os, men det handler om holdet som en enhed og om, hvordan vi forsvarer os.

- Vi fungerede ikke som en samlet og organiseret enhed, og jeg så en flok spillere, som ventede på, hvordan situationerne ville udvikle sig, og derefter reagerede på det, siger Alexander Zorniger.

Esbjerg er nu nummer tre i Superligaen, mens Brøndby er placeret på fjerdepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce