Annonce
Sport

Esbjerg-træner kræver flere og hårdere træninger

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
For at komme ud af den dårlige periode skal Esbjerg-spillerne træne mere og hårdere, konstaterer John Lammers.

Esbjerg er inde i en rigtig dårlig periode, hvor det indtil videre blot er blevet til en enkelt sejr og fire mål i sæsonens første ni kampe.

Det vil Esbjerg-træner John Lammers lave om på ved at lade sine spillere træne endnu mere.

- Vi kommer kun ud af det her ved at arbejde hårdere, end vi gør i forvejen. Derfor kommer vi til at træne alle dage i den kommende uge, så der ingen fridag er.

- Jeg hader at tage fridage fra mine spillere, men vi er nødt til at arbejde endnu mere på systemet, så alle ved, hvad de skal gøre, fastslår Lammers.

På trods af en 13.-plads og blot fem point vil cheftræneren ikke sige, at holdet er i krise.

- Det er dårlig periode, ja. I kan kalde det en krise, men jeg synes bare, det er en virkelig dårlig periode, siger han.

Søndag blev det endnu værre for Esbjerg, da Randers var på besøg og sikkert vandt 3-0.

John Lammers tog efter kampen sin del af skylden med en for offensiv startopstilling.

- Det er klart, at jeg fortryder sådan en offensiv startopstilling nu. Så det er nok sidste gang, at vi starter sådan, siger Lammers.

Samtidig savner han dog også, at spillerne bruger hovedet noget mere.

- Jeg kan ikke bebrejde spillerne, hvis de arbejder hårdt, men de skal være klogere i løbet af kampene, mener cheftræneren.

Til søndagens opgør gav Lammers startdebut til angriberen Mohammed Dauda, som for nylig er kommet til klubben på en lejeaftale fra belgiske Anderlecht.

Den 21-årige ghaneser håber, at han er manden, der kan hjælpe Esbjerg ud af den negative periode.

- Jeg vil gøre mit bedste for Esbjerg og opnå gode resultater, ligesom holdet gjorde i sidste sæson, siger Dauda.

Esbjerg skal næste søndag forsøge at få flere point på kontoen, når holdet tager imod Brøndby.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce