Annonce
Sport

Esbjerg slår topholdet Aalborg og holder trit i Metal Ligaen

John Randeris/Ritzau Scanpix
Esbjerg tog fredag en vigtig sejr i Metal Ligaen, hvor der er blot fire point mellem anden- og sjettepladsen.

Esbjerg Energy sikrede sig fredag aften en flot sejr over topholdet Aalborg Pirates, da de to hold mødtes i den bedste danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

På hjemmebane sikrede Esbjerg sig en 3-1-sejr.

Det betyder, at vestjyderne holder trit med resten af de hold, der kæmper om placeringerne lige bag det overbevisende førerhold fra Aalborg.

Esbjerg forbliver på sjettepladsen, men har med 30 point nu blot fire point op til Frederikshavn, der ligger på andenpladsen.

Aalborg indtager førstepladsen med 43 point.

I fredagens opgør i Esbjerg endte første periode uden scoringer.

Periodens dramatiske højdepunkt kom i slutningen af perioden. Her satte Aalborg-forsvareren Lasse Bo Knudsen en hård tackling ind på Esbjergs Christian Weise, på et tidspunkt hvor pucken var gledet et stykke væk.

Det faldt ikke i god jord hos Esbjergs Zach Pochiro, der kastede sig over Lasse Bo Knudsen. Episoden endte med fire minutters udvisning til Pochiro.

I anden periode blev der skudt gang i målscoringen.

Første mål faldt efter knap ni minutters spil af anden periode. Her bragte Jeppe Jul Korsgaard gæsterne foran med 1-0.

Der gik dog kun omkring et halvt minut, før hjemmeholdet svarede igen.

En skidt opspilsfejl i Aalborgs forsvar gav Zach Pochiro en stor chance, og den 25-årige amerikaner svigtede ikke.

Få minutter senere var Pochiro igen på spil, da han serverede pucken for Valdemar Ahlberg, der knaldede pucken ind til en 2-1-føring til værterne.

I tredje periode gjorde Esbjergs Niklas Andersen det til slutresultatet 3-1.

I fredagens øvrige kampe vandt Frederikshavn 4-0 over Odense, Sønderjyske slog Herning med 5-4, og Herlev besejrede Rødovre med 3-1.

Der er fredag også blevet trukket lod til pokalturneringens Final 4-stævne.

Det står klart, at Herlev møder Rungsted, mens Frederikshavn møder Aalborg. Det er endnu ikke afgjort, hvor turneringen finder sted.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce