Annonce
Sport

Esbjerg slår topholdet Aalborg og holder trit i Metal Ligaen

John Randeris/Ritzau Scanpix
Esbjerg tog fredag en vigtig sejr i Metal Ligaen, hvor der er blot fire point mellem anden- og sjettepladsen.

Esbjerg Energy sikrede sig fredag aften en flot sejr over topholdet Aalborg Pirates, da de to hold mødtes i den bedste danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

På hjemmebane sikrede Esbjerg sig en 3-1-sejr.

Det betyder, at vestjyderne holder trit med resten af de hold, der kæmper om placeringerne lige bag det overbevisende førerhold fra Aalborg.

Esbjerg forbliver på sjettepladsen, men har med 30 point nu blot fire point op til Frederikshavn, der ligger på andenpladsen.

Aalborg indtager førstepladsen med 43 point.

I fredagens opgør i Esbjerg endte første periode uden scoringer.

Periodens dramatiske højdepunkt kom i slutningen af perioden. Her satte Aalborg-forsvareren Lasse Bo Knudsen en hård tackling ind på Esbjergs Christian Weise, på et tidspunkt hvor pucken var gledet et stykke væk.

Det faldt ikke i god jord hos Esbjergs Zach Pochiro, der kastede sig over Lasse Bo Knudsen. Episoden endte med fire minutters udvisning til Pochiro.

I anden periode blev der skudt gang i målscoringen.

Første mål faldt efter knap ni minutters spil af anden periode. Her bragte Jeppe Jul Korsgaard gæsterne foran med 1-0.

Der gik dog kun omkring et halvt minut, før hjemmeholdet svarede igen.

En skidt opspilsfejl i Aalborgs forsvar gav Zach Pochiro en stor chance, og den 25-årige amerikaner svigtede ikke.

Få minutter senere var Pochiro igen på spil, da han serverede pucken for Valdemar Ahlberg, der knaldede pucken ind til en 2-1-føring til værterne.

I tredje periode gjorde Esbjergs Niklas Andersen det til slutresultatet 3-1.

I fredagens øvrige kampe vandt Frederikshavn 4-0 over Odense, Sønderjyske slog Herning med 5-4, og Herlev besejrede Rødovre med 3-1.

Der er fredag også blevet trukket lod til pokalturneringens Final 4-stævne.

Det står klart, at Herlev møder Rungsted, mens Frederikshavn møder Aalborg. Det er endnu ikke afgjort, hvor turneringen finder sted.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];