Annonce
Sport

Esbjerg-boss: Vores trup er til mere end en 13.-plads

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sportschef Jimmi Nagel har ingen deadline for ansættelsen af en permanent afløser for fyrede John Lammers.

Esbjergs trup rækker til mere end en 13.-plads i 3F Superligaen og en bekymrende statistik med kun fire mål i ni ligakampe og to europæiske kampe.

Det siger Esbjerg-sportschef Jimmi Nagel, der mandag morgen tog konsekvensen af svigtende resultater og fyrede cheftræner John Lammers.

- Jeg tror, at vores trup er nogle placeringer stærkere end vores aktuelle placering. Det er jeg faktisk sikker på. Vi har stort set samme trup som i sidste sæson, hvor vi blev nummer tre.

- Så kan det godt være, at vi sluttede et par placeringer eller tre højere, end man kunne regne med. Men at gå fra en tredjeplads til en 13.-plads er trods alt for dårligt for den samme gruppe af spillere, siger Jimmi Nagel.

I et interview med Eurosport efter søndagens 0-3-nederlag til Randers på hjemmebane fredede Nagel sin cheftræner og udtrykte tillid. Natten efter var tilliden væk.

- Der ændrede sig det, at vi evaluerede på tingene. Det gør vi efter hver kamp uanset resultat, ugedag og placering i ligaen.

- Der kom vi frem til den konklusion, at sæsonstarten ikke har været, som den skulle have været, resultaterne har ikke været gode nok. Derfor har vi valgt at afskedige John, siger Jimmi Nagel.

John Lammers har selv udtrykt stor skuffelse over at være blevet fyret så tidligt i sæsonen, efter at han i de to foregående sæsoner skaffede klubben superligaoprykning og bronzemedaljer.

Jimmi Nagel forstår skuffelsen, men kurven har været for nedadgående efter sommerpausen.

- John har sikret os oprykning og skaffet os en tredjeplads, så vi har rigtig meget at takke ham for. Men vi må også erkende, at vi har spillet 11 kampe i sæsonen indtil nu, og vi har lavet fire mål og fået en enkelt sejr. Det er under, hvad vi har forventet og gerne ville, siger sportschefen.

I første omgang er assistenttræner Claus Nørgaard forfremmet til cheftræner, indtil en permanent afløser for John Lammers er fundet.

Da transfervinduet er lukket, skal Nørgaard og den kommende cheftræner arbejde med det samme spillermateriale som den fyrede hollænder.

En ny permanent cheftræner kan dog have længere udsigter, og klubben er ikke tæt på nogen lige nu, siger Nagel.

- En ny træner skal bringe et nyt syn på tingene og give noget ny energi og måske nogle andre måder at gøre tingene på. Vi leder efter den rette langsigtede løsning, og det vil vi bruge tiden på.

- Jeg vil ikke lægge mig fast på en decideret profil, det handler om at finde en træner, der er den rigtige for Esbjerg nu og i fremtiden, og som vil følge vores strategier.

- Jeg tør ikke sige, hvor lang tid der går. Det kan være alt fra uger til måneder. Vi bruger den tid, som det tager at finde den rigtige, siger Esbjerg-sportschefen.

Med en sejr over OB mandag aften kan Silkeborg skubbe Esbjerg ned på Superligaens sidsteplads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce