Annonce
Odense

Erstatter Bertel Haarder: Tidligere teaterchef på Det Kongelige træder ind i bestyrelsen på Brandts

Erik Jacobsen har blandt andet være departmentschef i Kulturministeriet, og skal nu sidde i bestyrelsen for Brandts. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Erik Jacobsen, der er tidligere teaterchef på Det Kongelige Teater, træder den 1. april ind i bestyrelsen på Brandts Kunstmuseum i Odense.

Det har indtil videre været et turbulent år for Brandts Kunstmuseum i Odense, men nu kommer der nye kræfter til, både i direktørstolen og i bestyrelsen.

Efter at have stået uden direktør siden jul, hvor Mads Damsbo blev afskediget, er den nye direktør fundet. Hun hedder Stine Høholt og tiltræder den 1. maj. Tirsdag udtrykte bestyrelsesformand Bolette Christensen her i Fyens Stiftstidende glæde over, at museet har tiltrukket en kapacitet som Høholt, der, indtil hun tiltræder som direktør for Brandts, er kunstfaglig chef på Arken Museum for Moderne Kunst.

Og jublen fortsætter i bestyrelsen, der også får tilført nye kræfter. Odense Kommunes By- og Kulturudvalg har udpeget Erik Jacobsen til nyt bestyrelsesmedlem. Han afløser dermed Bertel Haarder og tiltræder den 1. april.

Annonce

En vigtig kunstinstitution

Erik Jacobsen var i perioden 2008 til 2013 teaterchef for Det Kongelige Teater i København og har desuden været departementschef i Kulturministeriet fra 1993 til 2000. Han er i dag formand for RUC, Copenhagen Contemporary, CLAY Keramikmuseum samt Betty Nansen Teatret. Det kommende bestyrelsesmedlem er netop fratrådt en bestyrelsespost for Musikkens Hus i Aalborg, hvor han var medlem i seks år.

- Det at medvirke til udviklingen af Brandts i Odense er en vigtig, ny opgave på et godt tidspunkt, hvor der tiltræder en ny, meget kompetent direktør, siger Erik Jacobsen i en pressemeddelelse og henviser til, at Stine Høholt den 1. maj sætter sig i direktørstolen på Brandts.

- Vi skal både udvikle museet og konsolidere den kvalitet, som Brandts er kendt for som en vigtig kunstinstitution i Danmark. Det vil jeg meget gerne bidrage til, fortsætter han.

Også By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) er glad for at få Erik Jacobsen ind i bestyrelsen.

- Vi har brug for stærke kompetencer, så vi kan udvikle huset. Det er jeg overbevist om, at Erik Jacobsen kan hjælpe med, siger hun og retter en ros til afgående bestyrelsesmedlem Bertel Haarder:

- Jeg vil også gerne takke Bertel Haarder for den store indsats, som han har gjort for Brandts i de seneste år. Det siger meget om den anerkendelse, som Brandts nyder, at vi kan tiltrække navne som Bertel Haarder og Erik Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce